Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Uber, daha güvenli yolculuk için güncelleme!

Uber, yeni Güvenlik Kontrolü panelinin kullanıma açılmasıyla birlikte, daha güvenli bir yolculuk deneyimi için gerçekleştirdiği en son güncellemelerini duyurdu.

Uber, daha güvenli bir yolculuk deneyimi için dikkat çeken bir güncelleme yayınladı

Yeni Güvenlik Kontrolü paneli ile birlikte yolcuların uygulama içi güvenlik özelliklerini kullanmaları teşvik edilecek. Yolcular, bu yeni Güvenlik Kontrolü panelinde: Güvenilir Kişiler, RideCheck ve PIN Kodu Doğrulaması özelliklerini etkinleştirebilecekler.

Uber, yeni Güvenlik Kontrolü panelinin kullanıma açılmasıyla birlikte, daha güvenli bir yolculuk deneyimi için gerçekleştirdiği en son güncellemelerini duyurdu.

Sektörün öncü hamlelerinden biri sayılabilecek Güvenlik Kontrolü paneli, yolcuların Uber uygulamasında bulunan Güvenilir Kişiler, RideCheck ve PIN Kodu Doğrulaması özelliklerini kullanmalarını ve güvenlik profillerini eklemelerini sağlıyor. Tüm bu özelliklerin amacı daha güvenli bir yolculuk deneyimi sağlamak:

  • Güvenilir Kişiler: Yolcular uygulama içerisinden Güvenilir Kişiler sekmesini seçebilir ve yolculuklarını anlık olarak güvendiği kişilerle paylaşabilir. Böylece yolcunun güvendiği yakın çevresi yolculuğu anlıkk takip ederek sürücünün varış noktasına güvenli bir şekilde yolcuyu ulaştırdığından emin olabilir.
  • RideCheck: Uzun bir mola veya olası bir kaza anı gibi olağan dışı durumları algılamak için GPS teknolojisini kullanan özellik ile, hem sürücü hem de yolcu ile uygulama üzerinden iletişime geçilerek kontroller sağlanır ve gerekli durumlarda yardım için destek alınır.
  • PIN Kodu Doğrulaması: Yolcular, uygulama üzerinden eşleştiği sürücünün kullandığı araca bindiğinden emin olmak için PIN Kodu Doğrulaması özelliğini kullanabilir. Yolculuğun başlaması için yolcu tarafından sürücüye sağlanan PIN kodunu, sürücünün doğru şekilde Uber sürücü uygulamasına girmesi gerekir ve akabinde yolculuk başlar.

Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı

Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı:

 “Uber Uygulaması ile yolculuk yapan herkesin güvenliği birinci önceliğimiz. Daha iyi bir yolculuk deneyimi için uygulamamızı sürekli olarak geliştirmeye devam ediyoruz. Güvenlik Kontrolü paneli ile birlikte, yolcular Uber uygulamasında bulunan Güvenilir Kişiler, RideCheck ve PIN Kodu Doğrulaması özelliklerini kullanabilirler. Tüm bu özelliklerin amacı daha güvenli bir yolculuk deneyimi sağlamak.”

Güvenlik Kontrolü paneli, mevcut güvenlik özelliklerine (GPS Takibi, Kişisel Veri Güvenliği, Acil Durum Butonu gibi özelliklere) ek olarak geliştirilmiş olup, Uber uygulaması ile yapılan yolculukların daha güvenli bir deneyim haline gelmesi için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

www.uber.com/safety