Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Uber Lite Sadece 5 MB, Neredeyse Her Android’te Çalışacak

Uber Lite Sadece 5 MB, Neredeyse Her Android'te Çalışacak. Özellikle Hindistan Pazarındaki pazar payını yükseltmek isteyen Uber, Lite Sürümünü Duyurdu. Hemen Hemen Her Android Telefonda çalışabilecek Uygulama.. Uber Lite...

Uber Lite Mobil Uygulamasını Duyurdu!

Uber gelişmekte olan pazarlarda kullanılmak üzere Uber Lite Mobil Uygulamasını Duyurdu. Tahmin edebileceğiniz gibi ilk önce Hindistan’da kullanılmaya başlanacak.

Uber asya operasyonlarının bir bölümünü esas olarak Çin rakibi Didi Chuxing ile birleştikten sonra devretti. Ancak Asyanın güneyinde yani Hindistan’da hala güçlü bir varlığı bulunuyor.

Burada mevcut konumu güçlendirmek ve daha da büyümek isteyen otomobil paylaşım şirketi yeni bir uygulama duyurdu. Uber Lite.

 

Uber Lite Düşük Bağlantı Hızlarını Destekliyor!

Lite Sürümü sadece 5 MB yer kaplıyor. Normal Mobil Uygulaması 180 MB’a ve ona kıyasla; hemen hemen tüm Android (ve sadece Android) cihazlarda çalışabilecek. Buradan en önemli ayrıntı kullanıcıların internet hızları veya bağlantıları son derece zayıf olsa bile çalışacak.

Uygulamayı açtığınızda, küçük Uber arabalarının etrafından dolaşan bir harita göremezsiniz. Bunun yerine, Uber Lite hızlı ve sorunsuz çalışmasını sağlamak için minimal bir tasarıma sahiptir. En yakın Uber Şoförünün konumunu tespit ederek, yazım gereksinimini azaltıyor. Kullanıcılar isteklerini aşağıdaki GIF’teki gösterildiği gibi yönlendiriliyor. GPS veya ağ sorunları varsa, seçim için popüler alma noktaları sunacak.

 

Uber’in ülkemizde olduğu gibi Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bir cinsel saldırı suçlaması ile yasaklanması gibi ciddi sorunları var. Şirket daha sonra kurbanların medikal kayıtlarını yasadışı elde ederek paylaştı ki bu durumu daha da berbat bir hale getirdi.

 

Ancak Uber Hindistan operasyonlarına yatırım yapmaktan vazgeçmiyor. Pazarın Yüzde 35’ine sahip. Hindistan’daki rakibi Ola ise pazarın yüzde 45’ine sahip. Ola’nın Uber’in 5MB’lık Lite Uygulamasına karşı 1 MB’lık mobil uygulaması bulunuyor.

Uber