Sosyal Medya

Eğitim

Uyum Akademi Yaz Staj Okulu Başarı Sertifikaları Verildi

Uyumsoft’un üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği Uyum Akademi 14.Yaz Staj Okulu Sertifikaları sahiplerini buldu. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Yıldız Teknopark ve Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ iş birliğiyle, bu yıl 14.’sü yapılan Uyum Akademi Yaz Staj Okulu’na, ülkemiz genelindeki 26 üniversiteden 97 öğrenci katıldı ve eğitimi başarıyla tamamlayanlar sertifikalarını aldı.

Uyum Akademi Yaz Staj Okulu Başarı Sertifikaları Verildi

Uyumsoft’un üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği Uyum Akademi 14.Yaz Staj Okulu Sertifikaları sahiplerini buldu. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Yıldız Teknopark ve Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ iş birliğiyle, bu yıl 14.’sü yapılan Uyum Akademi Yaz Staj Okulu’na, ülkemiz genelindeki 26 üniversiteden 97 öğrenci katıldı ve eğitimi başarıyla tamamlayanlar sertifikalarını aldı.

Yaz Staj Okulu hakkında bilgiler veren Uyum Akademi Sorumlusu Tarık Dağ, şunları söyledi:

“Yazılım staj grubuna, C#, ASP. NET, SQL eğitimi veriyoruz. Endüstri staj grubuna, Uyumsoft ERP’de mali işler, malzeme lojistik, üretim, İK modüllerini öğretiyoruz. Uyumsoft uzmanları ve akademisyenlerden destek alarak, staj eğitim programımızı oluşturuyoruz. Yazılım grubu, yeni diller öğrenme fırsatı yakalıyor veya bildiği dillerle proje yapma fırsatına sahip oluyor. Endüstri grubu ise, iş hayatının her alanında karşılarına çıkacak Erp yazılımını ve iş hayatında kazanacağı faydayı öğrenmiş oluyor.  Ayrıca, 2 grubumuz ile kendi alanlarındaki 4’e firmayla toplantılar yaptık. Uyumsoft ekosistemindeki çözüm ortaklarımız ve müşterilerimiz, yaz staj okulunu başarı ile bitirmiş olan Uyumsoft sertifikalı stajyerleri yoğun olarak talep ediyorlar. Stajyerlerimiz, Uyumsoft’ta, iş- çözüm ortaklarımızda veya müşterilerimizde işe de başlıyorlar.” dedi.

Lisans eğitiminde öğrenilen konular, kullanabilir seviyeye geliyor

Uyum Akademi Yaz Staj Okulu’nda verilen eğitim hakkında bilgiler veren Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Elbir, şunları kaydetti:

“Staj okulu süresince, günümüzde yaygın olarak kullanılan web tabanlı bilgi ve yönetim sistemlerinin analizi, tasarımı, C# programlama dili ile gerçeklenmesi ve uygulamaya alınması için gerekli teorik ve uygulamalı eğitim verilmiştir. Bu eğitim sonrasında, stajyerler günlük hayatta ihtiyaç duyulan bir konuya ait, küçük ölçekli bir bilgi ve yönetim sistemi için proje önerisinde bulunmuşlardır. Proje önerisinin kabulünden sonra gereksinim analizi, veritabanı tasarımı, kullanım senaryoları, nesne tabanlı tasarım ve analiz, arayüz tasarımı ve MVC tasarım kalıbı kriterlerine uygun bir internet programının gerçeklenmesi aşamalarını tamamlamışlardır. Bu sayede, stajyerler yazılım projelerindeki süreçlerin birçoğunda tecrübe kazanmışlar, lisans eğitimlerinde öğrendikleri konuları sektörün ihtiyaçları doğrultusunda kullanabilir seviyeye gelmişlerdir.” diye konuştu.

Eğitim, teorik ve pratik bilginin birleştirilmesiyle, kapsamlı şekilde tasarlanıyor

Uyum Akademi Yaz Staj Okulu çalışmaları hakkında bilgiler veren Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Ercan Öztemel, şunları anlattı:

“Uyumsoft, üniversitelerde eğitim ve öğretimin kalitesinin artmasına ve öğrencilerin teorik bilgilerini pratik hayatta uygulama becerilerinin gelişmesine katkı üretmeye devam etmektedir. Uyum Akademi bu amaca katkı üretmek üzere, bu sene çoğunluğu endüstri ve bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin staj programı başarı ile tamamlanmıştır. Programın online yürütülmesi, Türkiye’nin değişik üniversitelerinden öğrencilerin bu programa katılabilmesine imkan vermiştir.

Geçen yıla göre, %30 daha fazla öğrenciye staj imkanı sunulmuştur. Öğrenciler, hem kurumsal kaynak planlama ve iş çözümü yazılımlarının nasıl geliştirildiğini, hem de iş süreçlerinin nasıl analiz edilerek bu programlar tarafından yönetildiğini görme ve sistem üzerinde denemeler yaparak konuyu özümseme şansını elde etmişlerdir.  Uyumsoft yönetim danışmanlarından birisi olarak, geçmiş yıllara göre daha da başarılı bir program oluşturulduğunu söyleyebilirim.

Staj programının bir özelliği de, programa düzenli katılan ve başarı gösteren öğrencilerin, hem Uyumsoft’un ilgili birimlerinde, hem iş – çözüm ortaklarında, hem de Uyumsoft’un müşterilerinde iş bulma imkanına kavuşmasıdır. Bu kapsamda müşteri olan kurumlar ile sıkı bir ilişki yürütülmektedir ve başarılı öğrencilere referans olunmaktadır. Uyum Akademi yaz staj okulu, aynı zamanda bir toplumsal sorumluluk projesidir.

Özellikle Anadolu’da okuyan ve işletmeler ile ilişki kurmakta zorlanan öğrenciler için önemli bir girişim olduğunu düşünüyorum. Uygulanan program ise, tüm yönleri ile teorik ve pratik bilginin birleştirilmesini amaçlayacak şekilde kapsamlı bir yapıda tasarlanmıştır.

Marmara Üniversitesi’nden programa katılan bir öğrencim “Uyumsoft staj okulunun kendisine endüstriyel yaşama adım atmak için önemli bir kapı oluğunu” ifade etmesi, programın başarısının önemli bir kanıtıdır. Ben, diğer katılan öğrencilerin de aynı şekilde düşündüğüne inanıyorum. Uyum Akademi’nin bu başarılı programını kutluyor ve programın kalitesinin sürekli artırılarak devam etmesini diliyorum. Uyumsoft yöneticileri başta olmak üzere, programa destek veren ve yürüten tüm çalışanları kutluyorum.” şeklinde konuştu.