Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Vector CAPITAL, WATCHGUARD Technologies’in En büyük hissedarı olacak!

Ağ güvenliği ve zekası, gelişmiş uç nokta koruması, çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) ve güvenli Wi-Fi alanlarında dünya lideri olan WatchGuard® Technologies, bugün Vector Capital ile kesin bir anlaşma yaptığını duyurdu.

Vector CAPITAL, WATCHGUARD Technologies’in En büyük hissedarı olacak!

Ağ güvenliği ve zekası, gelişmiş uç nokta koruması, çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) ve güvenli Wi-Fi alanlarında dünya lideri olan WatchGuard® Technologies, bugün Vector Capital ile kesin bir anlaşma yaptığını duyurdu. İşletmede büyük bir yeni öz sermaye yatırımı yaparak daha önce Francisco Partners ve diğer ortak yatırımcıların sahip olduğu payları satın aldı. Şirketin çoğunluk hissedarı olmak için sermaye yatırımı yapan Vector Capital ile ilgili olaral mali şartlar henüz açıklanmadı.

1996 yılında kurulan WatchGuard, 25 yılı aşkın bir süredir kurumsal düzeyde güvenliği her tür kuruluş için erişilebilir hale getirdi. Şirketin türünün en iyisi güvenlik teklifleri sunmaya ve Yönetilen Hizmet Sağlayıcıların (MSP’ler) bu çözümleri kolayca dağıtmasına ve yönetmesine olanak sağlamaya odaklanması, gelişmiş siber güvenliğin ana akım olarak benimsenmesini hızlandırdı.

Vector Capital ve Francisco Partners’ın on yılı aşkın bir süredir ortak mülkiyeti sırasında WatchGuard, güvenilir bir ağ güvenliği satıcısından tam teşekküllü bir siber güvenlik platformu sağlayıcısına dönüştü. Bugün, şirketin Birleşik Güvenlik Platformu™, dünya çapında 250.000’den fazla işletmenin ortamlarını, kullanıcıları ve ağlarını korumak için 17.000’den fazla MSP’ye olanak tanıyor.

 

Vector Capital, güçlendirilmiş yatırım yoluyla şirketin büyümesini hızlandırmak için iyi bir konuma sahiptir. WatchGuard, bu yeni fon kaynağını kullanarak Bulut dönüşümü, güvenli erişim hizmeti (SASE), genişletilmiş tespit ve yanıt (XDR), yönetilen tespit ve yanıt (MDR) ve sürekli inovasyonun da dahil olduğu pek çok kritik alana yatırım yapmaya devam edecektir.

WatchGuard Technologies CEO'su Prakash Panjwani,

“Vector, WatchGuard’ın portföyüne, ortaklarına, çalışanlarına ve vizyonuna sıkı sıkıya inanıyor. WatchGuard Technologies CEO’su Prakash Panjwani,

“Bu işlem, WatchGuard’ın mevcut başarısının ve önündeki fırsatın bir kanıtıdır” dedi. “Vektörün, şirket kültürümüzü ve MSP topluluğu aracılığıyla güvenlik sağlama taahhüdümüzü korurken WatchGuard’ın büyüme stratejisini daha da hızlandırmak için iyi bir konumda olduğuna inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Vector Capital Kurucusu, Genel Müdürü ve Baş Yatırım Sorumlusu Alex Slusky

Vector Capital Kurucusu, Genel Müdürü ve Baş Yatırım Sorumlusu Alex Slusky,

“On yıldan uzun bir süre önce WatchGuard çalışanları, ortakları ve müşterileri ile başladığımız yolculuğa devam etmekten heyecan duyuyoruz” dedi. “WatchGuard’ın yönetim ekibiyle kurduğumuz başarının temelinden gurur duyuyoruz ve şirket için bir sonraki büyüme ve dönüşüm aşamasını ateşlemeyi dört gözle bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Vector Capital Genel Müdürü Sandy Gill

Vector Capital Genel Müdürü Sandy Gill ise,

“MSP’ler güvenlik dağıtımının geleceğini temsil ediyor, ancak başarılı olmaları için özel olarak oluşturulmuş bir platforma ihtiyaçları var,” diye devam etti. “WatchGuard, Birleşik Güvenlik Platformu ve MSP’leri ile etkinleştirme konusunda pazara liderlik edecek benzersiz bir konuma sahiptir. Şirketin güvenlik odaklı MSP’lere, tek bir satıcı, tek bir platform ve işlerini üzerine inşa edecek tek bir vizyon sunma misyonuna hem organik hem de satın almalar yoluyla daha fazla yatırım yapmaktan heyecan duyuyoruz.” açıklamasıyla WatchGuard ile iş birliği içinde oldukları için ne kadar mutlu olduklarını dile getirdi.

Francisco Partners Ortağı Ben Ball,

“WatchGuard, ilgili ürün portföyü, güçlü ortak ekosistemi ve yetenekli çalışan ekibiyle ortak mülkiyetimiz altında lider bir siber güvenlik şirketi olarak kendini kanıtladı” dedi. “WatchGuard’ın dönüşümünü desteklemedeki rolümüzden gurur duyuyoruz ve endüstrinin en çok ihtiyaç duyduğu anda basitleştirilmiş güvenliğin yolunu açmaya devam ederken şirketin devam eden başarısını takip etmeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

 

Gerçekleşecek yeni ortaklığın koşullara bağlı olarak 2022’nin 3. çeyreğinin sonunda tamamlanması bekleniyor.

Barclays, WatchGuard Technologies’in mali danışmanı olarak görev yapıyor. Sidley Austin LLP ve Richards, Layton & Finger, WatchGuard Technologies’e hukuk danışmanı olarak hizmet veriyor. Kirkland & Ellis LLP, Vector Capital’in hukuk müşaviri olarak hizmet vermektedir.