Sosyal Medya

Android

vivo V30 Lite, pil derdine 4 yıl son veren telefon!

Pil sağlığını düşünmeden 4 yıl boyunca kullanabileceğiniz, bütçe dostu günlük kullanım için ideal harika bir seçenek olarak karşımıza çıkan vivo V30 Lite'ın özelliklerine bir göz atalım. 

vivo V30 Lite, pil derdine 4 yıl son veren telefon!

Pil sağlığını düşünmeden 4 yıl boyunca kullanabileceğiniz, bütçe dostu günlük kullanım için ideal harika bir seçenek olarak karşımıza çıkan vivo V30 Lite’ın özelliklerine bir göz atalım. 

Geçtiğimiz günlerde vivo V30 Pro’yu inceleme fırsatı bulmuştum. Orada da 4 yıllık pil garantisine vurgu yapmıştım. Şimdi öyle yapıyorum ancak biraz daha bütçe dostu… Özellikle Android akıllı telefon kullananlar için bazen kamera ve işlemci seçenekleri ikinci, hatta üçüncü planda kalabiliyor.

Günlük kullanımda harika seçeneklere odaklanan bu kullanıcılar için ekran büyüklüğü, şarj süreleri ve tasarımın yanında satın alma maliyeti de diğer özelliklere göre daha ön planda kalıyor.

Akıllı telefon pazarında, orta sınıf akıllı telefonlar arasındaki rekabet oldukça artmış durumda, bir çok marka en yeni özellikleriye, özellikle bütçe konusunda sıkıntı çeken bu kullanıcı kitlesine hitap etmeye çalışıyor.

İnceleme için gelen bu vivo v30 Lite modeli de aslında onlardan birisi.

Genel anlamda baktığımda, ekran kalitesinden, işlemcisinden, kamera özelliklerinden biraz fedakarlık yapanlar için vivo V30 Lite 256GB güzel bir seçenek olacak.

Peki V30 Lite özellikleri neler hatırlayalım?

Mercan siyahı ve Orman Yeşili olarak iki renk seçeneği ile satışa sunulan V30 Lite, en önemli özelliği aslında 4 yıl boyunca pil sağlığı garantisi. 80Wattlık hızlı şarj 5.000 mah’lik bataryası, bir bakıma vivo V30 Pro ile ortak özellikleri arasında yer alıyor. 120 Hz Amoled ekran, çift stereo hoparlör, 8GB + 8 GB genişletilmiş RAM desteği, 50 MP Ana Kamera onun diğer özellikleri arasında. V30 Pro’nun 12GB Ram’e sahip olduğunu düşünürseniz, 8GB Ram onun bir diğer “LITE” özelliği olarak belirgin dercede öne çıkıyor.

Öte yandan, yaklaşık 30 dakikada yüzde 80’e kadar şarj olması, onun tüm gün kullanım için ideal özelliklerinden birisi.

Kamera özelliklerinde de biraz farklılık var. 50 MP Ana Kamera, 2 MP Bokeh Kamera, 8 MP Portre Kamerası var ama Optik Image Sabitleme özelliği bu modelde yok. Mobil fotoğrafçılık fena bir performans olmasa da hareketli videolar konusunda muhteşem bir performans beklemek yanlış olur. Dediğim gibi zira Optik Image sabitleme özelliği Pro serisinde var. Yine de HD video konusunda çok ta endişelenmenize gerek yok. 1080p 30 fps’ye, 720p’de ise hem 30 fps hem de 60 fps’ye kadar çekim yapabilirsiniz.

 

Yine de toza ve suya olan dayanıklı olarak tasarlanmış bu model yuvarlak kenar hatları, üzerindeki ekran koruyucusu ve güzel renkleriyle bence fiyatına göre oldukça iyi.

 

 

Android 14 tabanlı Funtouch OS yüklü geliyor. İşlemci tarafında göreceğiniz üzere V30 Pro’dan farklı olarak 8 çekirdekli Snapdragon 685 kullanılmış. Bu da onun bir diğer  “Lite” özelliklerinden birisi.

Vivo V30 Lite 256GB  Temel Özellikleri

  • Dahili Hafıza: 256 GB.
  • Ekran Boyutu: 6.67 inch.
  • Mobil Ram Boyutu (GB): 8 GB.
  • Pil Gücü: 5000 mAh.
  • Yüz Tanıma: Var.
  • Kamera Çözünürlük: 50 mp.
  • Kamera Çözünürlük Aralığı: 40-60 MP.
  • Kablosuz Şarj: Yok.

vivo V30 Lite Paket içeriği

  • vivo v30 cihazın kendisini
  • Şeffaf Kılıf
  • 80w Hızlı şarj adaptörü
  • USB-A – USB-C şarj kablosu
  • Kimsenin genelde okumadığı cep telefonu klavuzu
  • Hızlı başlangıç kitapçığı

 

 

Özetle,

Daha uygun fiyata büyük ekran ve gün boyu rahatça kullanabileceğiniz bir Android Telefon arıyorsanız, vivo V30 Lite önemli bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

İşlemci, RAM ve minik kamera ve ekran kalitesi özelliklerini göz ardı edenler için vivo V30 Lite ideal bir seçenek. Ben vivo V30 Pro’da olduğu gibi, V30 Lite’ında tasarımını ve tek el kullanımını beğendim. 16 Bin TL – 18 Bin TL arasındaki fiyatları özelliklerine göre dengeli buluyorum. Yine de imkanı olanların Pro modeli tercih etmelerini tavsiye ederim.