Sosyal Medya

Otomobil

Volkswagen Jetta ve Caddy Satışı Durdu!

Volkswagen Jetta ve Caddy Satışı Durdu!

Volkswagen emisyon skandalından sonra Türk kullanıcıları görmezden gelen açıklamalara imza atan Doğuş Grubu aslında önce yapması gerekeni geçte olsa bugün yaptı.

Volkswagen’in iki modelinin satışının durdurulacağını canlı yayında ilk açıklayan Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık oldu.

Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Volkswagen’in bu akşam itibariyle Jetta ve Caddy’de 1.6 dizel motorlu araçlarının satışını gönüllü olarak durduracağını açıkladı ve yerli otomobil ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Işık, İsveçli SAAB ile çalışmanın Türkiye’ye maliyetinin 40 milyon Euro olduğunu belirtti.

Canlı yayında konuşan Işık şunları söyledi…

“Belki ilk defa bir bilgiyi de sizin aracılığınızla paylaşalım. Şu anda Volkswagen’in EA189- EU5  tipinde iki araçları var Türkiye’de. Bunların satışını da bu akşam itibariyle durduracak. Bu gönüllü bir durdurma. Askıya alacak satışı ve bu teknik güncellemeler yapıldıktan sonra tekrar satışa sunacak. Bu noktada ben firmamızın duyarlılığına teşekkür ediyorum. Bu noktayı yakınen takip ediyoruz. Bir taraftan emisyon noktasındaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu noktada firmanın hassasiyeti önemli. Bu akşam itibariyle dediğim gibi Jetta ve Caddy’de 1.6 dizel motor satışı firmanın askıya aldığını belki sizlerin aracılığıyla kamu oyuyla da paylaşmış oldum.”

BAKAN IŞIK’IN ARDINDAN DOĞUŞ’TAN DA AÇIKLAMA

Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Volkswagen açıklaması ardından Doğuş Otomotiv de açıklama yaptı. Volkswagen AG tarafından üretilen EA189 EU5 motor tipine sahip dizel araçlarla ilgili Doğuş Otomotiv açıklaması şu şekilde;

1142595_4ad9cb19fde7f1f3227fa31ac6314438

Volkswagen AG yetkilileriyle sürdürmekte olduğumuz görüşmeler neticesinde, tarafımızca alınan kararla gönüllü olarak, Jetta ve Caddy modellerimizde sadece EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını bu akşam itibarıyla geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Diğer modellerimizin satışı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.