Sosyal Medya

Otomobil

VW’in 2025 hedefinde otonom elektrikli taksi’ler var!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Seviye 4 otonom sürüş özelliklerine sahip ID.Buzz minibüsleri geliştiriyor.

Volkswagen, 2025 yılına kadar tamamen otonom elektrikli taksi olarak kullanılacak minibüsleri hedefliyor

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Seviye 4 otonom sürüş özelliklerine sahip ID.Buzz minibüsleri geliştiriyor.

Volkswagen bu yılın başlarında, Argo AI’nın prototip elektrikli ID üzerinde kendi kendine sürüş sistemi testlerini yapmaya başlamıştı. Görünen o ki söz konusu testler devam etse de prototip aşamasından üretim aracı aşamasına geçiş süreci bitmek üzere.

Yani, Seviye 4 özerkliğe sahip ID.Buzz minibüsleri hazırlanmaya başladı ve 2025 yılına kadar ticari mal ve yolcu taşımacılığı için hazır olacakları şirket tarafından duyuruldu. Aracın ilk kullanılacağı yerler muhtemelen sınırlı lokasyonlar olacak. Söz konusu Robotaksi çözümlerini bir kaç yıl içinde görmeye başlayacağız.

The Drive’ın belirttiği gibi, ID.Buzz’ın sürücüsüz teknolojisi ve aracın kendisi henüz hazır değil, bu yüzden son ürünü görmemiz biraz zaman alabilir. Ancak VW, Argo AI teknolojisini ABD’de altı lokasyonda test etmeye başladı ve bu yılın sonunda sürüş paylaşım şirketi MOIA ile ortaklaşa denemelerini Münih ve Pensilvanya’ya genişletiyor.

VW’nin minibüs ünitesindeki otonom sürüş başkanı Christian Senger, otomobil üreticisinin geliştirme çabalarını yoğun nüfuslu kentsel alanlara odaklandıklarını, kalabalık bu konumlarda gezinmek oldukça karmaşık ve zor olduğunu söyledi.

Senger, amaçlarının bu kalabalık yerlerde sundukları “MOIA gibi benzer bir araç çağırma ve havuz oluşturma konsepti geliştirmek” olduğunu da söyledi.

ID.Buzz’ın 2022’de bayilere ulaşacağına dair önceki bir duyuruyu yapılmıştı ancak bu duyuru daha sonra geri çekildi.  Yine de önümüzdeki yıl bir aracı piyasaya sürmeyi planlıyor.