Sosyal Medya

Otomobil

VW ve BP, Avrupa’da binlerce elektrikli şarj istasyonu kuruyor!

VW ve BP gibi bu iki büyük şirket, her ikisinin de elektrikli araçları benimsemeleri gerektiğinin gayet farkındalar ve geçiş sürecindeki sıkıntıların bir kısmını hafifletmek için birlikte çalışmaya karar verdiler.

VW ve BP, Avrupa’daki benzin istasyonlarına binlerce hızlı elektrikli araç şarj cihazı kurmaya hazırlanıyor

İki büyük şirket elektrikli araçlara geçişi hızlandırmayı umuyor.

VW ve BP gibi bu iki büyük şirket, her ikisinin de elektrikli araçları benimsemeleri gerektiğinin gayet farkındalar ve geçiş sürecindeki sıkıntıların bir kısmını hafifletmek için birlikte çalışmaya karar verdiler. Autoweek haberine göre, iki şirketin Almanya ve İngiltere’deki benzin istasyonlarına binlerce VW Flexpole 150kW hızlı EV şarj cihazı kurmak için bir araya geldiğini bildirdi.

İki yıl içinde ise İngiltere’deki BP istasyonlarında ve Almanya’daki Aral lokasyonlarında 2.000 şarj ünitesi (4.000 şarj noktası) bitmiş olacak…

Bu işbirliği, BP’nin şarj ağını 2024’ün sonuna kadar 8.000 bağlantıya genişletmesine büyük yardımcı olacak. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, belli ki bu işbirliğinin bir sonucu olarak; yeni şarj cihazlarının konumları, hem VW grubu otomobillerindeki (Seat ve Skoda dahil) araç içi uygulamalar hem de VW’nin “Elli şarj uygulaması” aracılığıyla kolayca erişilebilir olacak.

Flexpole şarj cihazları hızlı olmasına ve 10 dakikada yaklaşık 100 mil şarj sunabilmesine rağmen, gerçek çekicilikleri esneklikleri olabilir. Pil depolamayı kullandıkları için düşük voltajlı şebekelerde çalışabilme yetenekleri var – yüksek voltajın bir seçenek olmayabileceği benzin istasyonlarına ve diğer yerlere kurmak bu açıdan çok daha kolay.

Bu aslında çift taraflı bir kazanç, VW’nin de 2030 elektrikli vizyonu ile örtüşen bir işbirliği… VW, elektrifikasyon planlarını hızlandırıyor ve 2030 yılına kadar satışlarının yüzde 70’inin EV-elektrikli olmasını bekliyor – müşteriler bu araçları filolar şeklinde satın alacaklarsa, gerçekten kapsamlı bir şarj ağına ihtiyaçları olacak.

BP açısından ise bu işbirliği bir petrol ve gaz devi olarak mevcut itibarını bir “entegre enerji şirketi” olma lehine değiştirmeye yardımcı oluyor. Bunun gibi bir ortaklık, BP’nin benzin istasyonlarını kendi başına yapabileceğinden çok daha  kolay ve zarif bir şekilde elektrikli araç şarjına geçirmesine yardımcı olacak gibi görünüyor.