Sosyal Medya

Otomobil

VW ve Renault Elektrikli Otomobil Paylaşım Hizmeti Vaat Ediyor

VW ve Renault Elektrikli Otomobil Paylaşım Hizmeti Vaat Ediyor. Şehiriçi taşımacılığında farklı bir dönem başlayabilir. Elektrikli otomobiller otomobil üreticilerini hizmet satmaya yönlendiriyor.

VW ve Renault Elektrikli Otomobil Paylaşım Hizmeti Getiriyor

VW ve Renault Elektrikli Otomobiller ile Taşımacılığın Şeklini Değiştirmek İstiyor. Bri anlamda elektrikli otomobiller mevcut otomobil üreticilerini hizmet satışına yönlendiriyor.

Elektrikli otomobiller ile bugün için yüksek ancak ileride muhtemel düşük maliyetler, otomobil üreticilerini farklı hizmetler sunma konusunda ateşledi. Henüz araba paylaşım hizmetleri dünya genelinde çok yaygın olmasa da bu konuda ciddi adımlar, sandığımızdan da kısa sürede karşımıza çıkmaya başlayabilir.

Hem Volkswagen hemde Renault, sürdürülebilir hareketliliği teşvik etmek amacıyla elektrikli otomobil paylaşım hizmeti planlarını açıkladı.

VW’nin Biz platformu, 2019’da Almanya’da başlayan ve Kuzey Amerika, Asya ve diğer Avrupa şehirlerine “2020” kadar genişleyen talebe uygun olarak elektrikli otomobil – EV’leri kullanıma sunacak.

2018 – Renault ZOE

 

Renault ise, Eylül 2018 ‘den başlayarak Paris ve Ile-de-France bölgesinde benzer bir hizmeti kademeli olarak hizmete geçirmeyi planlıyor. Renault planın ikinci aşamasında oluşturacakları AÇIK ÇALIŞMA GRUBU ile söz konusu hizmetlerin büyük şehirlere nasıl entegre edilebileceği konusunda adımlar atmak istiyor.

VW’nin MOIA’sı ortak araç havuzu ile ortak paylaşıma odaklanmışken, Renault geleneksel araçlarla paylaşım hizmetine ve Madrid’de EV opsiyonlarına odaklanmış durumda. Elektrikli otomobiller Renault tarafında kısmen yedek olarak kullanılıyor.

Paris’te kısa bir süre önce elektrikli otomobil paylaşım hizmeti Autolib faaliyetlerine başladı, Renault buradaki boşluğu doldurmak için Peugeot ile ciddi rekabet ediyor.

Tüm bunlar bir kenara, elektrikli otomobiller ile şehir içi taşımacılığında ciddi değişiklikler olabilir. Tüketiciler belli bir araba markası almak yerine, şehrin farklı yerlerine gitmek için bir dizi çevre dostu bu hizmetlerden fazlasıyla faydalanabilir.