Sosyal Medya

Kripto Para

Web3 ve Blockchain’in Geleceği Binance ile İstanbul’da Şekilleniyor

Binance Bölgesel Pazarlar Başkanı Teng: “Türkiye’nin Web3, blockchain ve kripto alanlarındaki parlak geleceğini desteklemeye devam edeceğiz.”

Web3 ve Blockchain’in Geleceği Binance ile İstanbul’da Şekilleniyor

Binance Blockchain Week, Web3 ve blockchain teknolojilerinin geleceğini keşfetmek ve şekillendirmek üzere küresel Web3 ve blockchain topluluğuna İstanbul’da ev sahipliği yapıyor. Binance Blockchain Week 2023 İstanbul’un ilk gününde dünyadan ve Türkiye’den alanında uzman isimlerin katıldığı panellerde Web3, blockchain ve kripto alanlarında geleceğe yönelik öngörüler ve ekosistemin geliştirilmesi için atılması gereken adımlar konuşuldu. 


“Son üç yıldır Türkiye’de dijital varlıklara sahip olma trendinde keskin bir yükseliş söz konusu”

Organizasyonun açılış konuşmasını gerçekleştiren Binance Bölgesel Pazarlar Başkanı Richard Teng, “Son üç yıldır Türkiye’de dijital varlıklara sahip olma trendinde keskin bir yükseliş söz konusu ve daha da önemlisi dijital varlıklardaki işlem sayısı artmaya devam ediyor. Türkiye, dijital varlıkların işlem hacmi açısından dünyada en üst sıralarda yer alıyor. Türkiye’nin bu alanda geleceği çok parlak ve biz de Binance olarak bu ilerlemeyi desteklemeye devam etmek istedik. Bu nedenle imzamıza dönüşen önemli bir etkinliğimizi bu güzel şehirde düzenliyoruz.” dedi.

Web3 ve blokzincir teknolojilerine yön veren isimleri bir araya getiren BBW, Dubai ve Paris'in ardından İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Dünyanın dört bir yanından katılımcıları bugün ve yarın İstanbul'da ağırlayacak olan etkinlik kapsamında birçok panel düzenleniyor. ( AA - Anadolu Ajansı )

Web3 ekosistemini yerel kuruluşlar mı güçlendirecek?

Binance Bölgesel Piyasalar Başkanı Teng’in açılış konuşmasının ardından paneller gerçekleştirilirken, günün ilk paneli Binance TR Pazarlama Direktörü Harika Eldoğan moderasyonu ile “Kripto: Küresel Bir Dönüm Noktası” başlığında gerçekleşti. 

TRON DAO Ekosistem Geliştirme Başkanı Dave Uhryniak, Mindstone Blockchain Labs CEO’su Tansel Kaya ve Binance Bölgesel Piyasalar Başkanı Richard Teng’in konuşmacı olarak yer aldığı panelde yerel girişimlerin küresel kripto para piyasalarının büyümesine nasıl katkıda bulunabileceği ve yerel kuruluşlarla güçlenen küresel Web3 ekosistemlerini inşa ederken hangi stratejilere ihtiyaç olduğu tartışıldı. 

Yerel ekosistemlerin gelişmesi, büyümesi ve katkıda bulunabilmesi için regülasyonların çok önemli olduğu vurgulanan panelde, konunun teknik eğitiminin yanı sıra, kamuoyunun da Web3 ve blockchain teknolojinin hayatlarına sunacağı faydalar hakkında eğitilmesinin önemli olduğu belirtildi.

Web3 ve blokzincir teknolojilerine yön veren isimleri bir araya getiren BBW, Dubai ve Paris'in ardından İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Dünyanın dört bir yanından katılımcıları bugün ve yarın İstanbul'da ağırlayacak olan etkinlik kapsamında birçok panel düzenleniyor. ( AA - Anadolu Ajansı )

 

“Türkiye teknolojiye adaptasyonda en iyi beş ülke arasında”

Binance Blockchain Week 2023 İstanbul kapsamında Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez’in moderasyonunu gerçekleştirdiği ve DEİK Dijital Teknolojiler İş Konseyi Başkanı Erdem Erkul, Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat’ın yer aldığı “Yenilikçi Türkiye” başlıklı panelde Türkiye’nin teknolojik yeniliklere adaptasyon konusunda en iyi beş ülke arasında yer aldığı ve merkeziyetsiz finanstan faydalanan yaklaşık 7 milyon kişinin bulunduğu açıklandı.

Buna ek olarak Türkiye’nin mobil teknolojilere hızlı adaptasyonu sayesinde çok iyi bir Web2 altyapısına sahip olduğu ve bunun Web3’e adaptasyon için oldukça değerli olduğu vurgulandı. Panelde ayrıca, kriptonun henüz regüle bir alan olmamasına rağmen sektördeki oyuncuların ahlaki sorumluluklarını yerine getirerek çalışmalar yürütmesi nedeniyle Türkiye’de finans alanında Web3’ün gelişiminin daha hızlı olacağına dikkat çekildi.

Binance, Deprem Kurtarma Çalışmaları için AHBAP’a 100.000 Dolar Tutarında Bağışta Bulundu

Binance Blockchain Week 2023 İstanbul’a ayrıca deprem bölgesinde halihazırda süren yeniden inşa çalışmalarının bir parçası olmak üzere Binance’in 100 bin dolar tutarında kripto para bağışı yaptığı AHBAP’ın Kurucusu ve Başkanı Haluk Levent de konuşmacı olarak katıldı. 

Şubat ayında gerçekleşen deprem felaketlerinin ardından AHBAP’ın gerçekleştirdiği çalışmalarda kripto topluluğunun bağışlarının önemine değinen Levent “Güvenli bir eve sahip olmak, mağdur aileler için son derece önemli. Zira bu ailelerin hayatlarına yavaş yavaş normallik, istikrar ve bağımsızlık kazandırmalarına yardımcı oluyor. Binance’in bugünkü bağışı AHBAP’ın çabalarını büyük ölçüde destekleyecek ve daha fazla aileye fayda sağlamamıza olanak tanıyacak. Bu aynı zamanda kripto paranın iyilik için nasıl kullanılabileceğinin de bir kanıtı.” ifadelerini kullandı. 

Haluk Levent’in konuşmasının ardından EY Türkiye Blockchain Masası Başkanı Esra Özdemir ve UNICEF Gelişen Teknolojiler İnovasyon Yöneticisi Shane O’Connor, İyilik için Kripto: İnsani Yardım Kurallarının Yeniden Yazılması” başlıklı panelde blockchain’in temel özelliklerinin, dünya genelinde yerel düzeyde çok sayıda hayatı değiştirirken, şeffaflığın, hızın ve teknolojinin devrim yaparak insani yardımı nasıl dönüştürdüğü ve bu yardımların nasıl hayat kurtararak fark yarattığını aktardı. 

Etkinliğin ilk günü Binance Uyum Başkanı Noah Perlman’ın konuşması ile tamamlandı. 

Binance Blockchain Week 2023 İstanbul’un ilk günü geride kalırken, ikinci günün konuşmacı listesi ve program detaylarına Binance Blockchain Week 2023 İstanbul web sitesinden göz atabilirsiniz.