Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

WhatsApp, “Mesaj Düzenleme” özelliğini kullanıma sundu!

WhatsApp, artık mesajlarınızı düzenlemenize izin veriyor. Yeni özellik kullanıma sunuldu. WhatsApp Mesaj Düzenleme Nasıl Yapılır? İşte yeni özelliğin detayları...

WhatsApp, “Mesaj Düzenleme” özelliğini kullanıma sundu!

WhatsApp, artık mesajlarınızı düzenlemenize izin veriyor. Yeni özellik kullanıma sunuldu. WhatsApp Mesaj Düzenleme Nasıl Yapılır? İşte yeni özelliğin detayları…

WhatsApp, mesajı gönderdik sonra ki ilk 15 dakika içerisinde, gönderdiğiniz mesajı düzenlemenize, yani bir anlamda değiştirmenize izin veriyor. Ne kadar kullanışlı olur pek emin değilim, zira bir çok kullanıcı sil yeniden gönder diye düşünebilir.

WhatsApp Mesaj düzenleme özelliği, hem ios, hem Android hem de Web platformlarında beta olarak kullanıma sunuldu.

Özellik kullanımda ama hala Beta süreci olarak adlandırılıyor. Yeni özelliğini denemek isteyen iOS ve Android kullanıcıları, beta kanalına kaydolarak belirli bir süre içinde metin mesajlarını düzenleme imkanına sahip olabilirler.

Mesajı Düzenle adıyla özellik yer alacak!

Android’te üç nokta menüsünde, iOS tarafında ise uzun basma aracılığılya görülen özellikler arasında bu yeni “Mesajı Düzenle” Seçeneği gözlemlenebilir. Özelliğin kullanımının ilk 15 dakika için geçerli olduğunu bir kez daha hatırlatalım.

Örneğin WhatsApp Web mesaj düzenleme nasıl kullanılır?

WhatsApp’ta bireysel veya grup sohbeti açın ve bir mesaj gönderin.

  • Mesaj gönderildikten sonra, mesajın sağ üst köşesindeki aşağı oku tıklayın ve “Mesajı Düzenle”yi seçin. Bu, mesajda değişiklik yapmanızı sağlayan yeni bir pencere açacaktır.
  • İstediğiniz değişiklikleri tamamladığınızda, değişiklikleri kaydetmek için iletişim kutusunun sağ alt köşesindeki onay işaretini tıklayın.
  • Mesajın güncellenmiş olması ve artık mesajın değiştirildiğini belirtmek için mesajda bir “Düzenlendi” etiketi görülmesi gerekir.

Şu anda mesaj geçmişi bulunmuyor ve bu yüzden mesaj düzenlendikten sonra orijinal mesajı tekrar görmek mümkün değil. 15 dakikalık pencere içinde olduğu sürece mesajı birden çok kez düzenleyebilirsiniz. Özellik, v2.2319.9 ve üzeri beta kullanıcıları için kullanılabilir durumda.