Sosyal Medya

Android

Google Android Güncellemeleri, 2017’de Daha Hızlı Olacak!

Google Android Güncellemeleri, 2017'de Daha Hızlı Olacak! 2016'da Android Cihazların Yarısı güncellemeleri almadı! Peki Ne OLACAK!

Google Tüm Android Telefonlar için Daha Hızlı Güncelleme Planlıyor!

Google Android Güncellemeleri, 2017’de Daha Hızlı Olacak!

Bir çok kişinin bilmediği gerçek; Dünya genelindeki Android cihazların yarısı 2016’da güvenlik düzeltmeleri almadı.

Android alt yapısını kullanan bir çok marka gibi örneğin Moto, Samsung veya HTC cihazınızda zamanında bir güncelleme almazsanız! Bunun üretici hatası olduğu sakın sanmayın!

Android işletim sisteminin karmaşıklığı ve üreticilerin kendilerine göre kişiselleştirmeleri bir yana güvenlik açıkları sorunun büyük kısmını oluşturuyor. Google’ın tamda bu noktada 1.4 milyar Android cihazının yaklaşık yarısının 2016’da önemli güvenlik yamalarını çıkarmadığını artık biliyoruz.

Google Android Güncellemeleri, 2017’de Daha Hızlı Olacak! 2016’da Android Cihazların Yarısı güncellemeleri almadı! Peki Ne OLACAK!

Android Güncelleme İttifakı ticari veya lojistik ile ilgili problemler yüzünden dağıldı. Android üzerinde ortaya çıkan güvenlik sorunlarına karşı düzeltme ihtiyaçları artık giderek artıyor.

Yaygınlaşan ve bir çok üreticinin kullandığı işletim sistemi yamaları test etme ve dağıtma yöntemleri farklı.

Dolayısıyla, Google Nexus ve Pixel gibi kendi telefonlarına en yeni güvenlik düzeltmelerini derhal gönderiyorsa da, diğer Android kullanıcıları bu güvenlik yamaları için aylarca beklemek zorunda kalıyor.

Bu Böyle Sürecek mi Derseniz? Belli ki Hayır.

Google 2017’de Tüm Android Telefonlar için Daha Hızlı Güncelleme Planlıyor!

Google’dan Adrian Ludwig’in Techcrunch‘a yaptığı açıklamaya göre; üreticiler ile artık daha yakın işbirliği içinde çalıştıklarını ve soz zamanlarda günceleme hızlarını 6 ile 9 hafta aralığına düşürdüklerini söyledi.

“Kuzey Amerika’da amiral gemisi cihazlarının sadece yüzde 78’inden fazlası, 2016 yılı sonunda güvenlik güncelleştirmesiyle güncellendi. ”  dedi.

 

Elbette Bu sadece güvenlik güncellemeleri için geçerlidir ve yaşlanan Galaxy cihazınızın en yeni Android işletim sistemini daha hızlı alacağı anlamına gelmez.

Google, üreticinin güvenlik yayımlamalarını hafifletmek için sözde A/B updates şeklinde olasılığı düşüren bölünmüş yamalar yayımlıyor.

Ayrıca daha hızlı indirmeleri sağlamak için güncelleme boyutlarını küçültüyor ve her defasında kullanıcının yüklemelere izin vermeden yüklemesini sağlayacak güvenlik düzenlemelerini yaptığını da ekliyor.

Google, Play mağazasını daha sıkı bir elekten geçirerek zararlı uygulamaların sayısını önemli ölçüde azalttı. 2016’da 750 milyon, 2017’de 450 milyon, tam olarak.

Bu durum 2015’e kıyasla trojan sıklığını yüzde 51.5, backdoors’ları yüzde 30.5, Phising uygulamaları yüzde 73.4, downloaders’ları ise yüzde 54.6 oranında azaltmayı başardı.

Şirket, ayrıca Nougat için Şifreleme, ses ve video ve kurumsal alanlarda çok sayıda düzeltme yaptı.