Sosyal Medya

Yazılım

Google, Chrome 47 Yayınlandı; Kullanıcılar indirebilir!

Chrome 47, Windows, Mac ve Linux’a yeni çoklu görev işlevleri, masaüstü uyarılarının otomatik olarak silinmesi, güvenlik geliştirmeleri ve fazlasını getirdi.

Yeni sürümle birlikte Google, masaüstü uyarı merkezini web tarayıcısından kaldırıyor. Firma, işlevi kaldırmaya yönelik planlarını bizlerle geçen ay paylaşmıştı, bu yüzden herhangi bir sürpriz sözkonusu değil. Chrome’un uyarı merkezi ilk kez 2013’te ortaya çıkmıştı. İşlev, Chrome kapalıyken bile çalışıyor, böylece kullanıcılara uyarılarını takip etme olanağı sunuyordu. Ancak çoğu kullanıcının hoşuna gitmeyen işlev, yeterince kullanılmadığından Google tarafından kırpıldı.

Uyarı merkezinin kaldırılmış olması, Chrome’un uyarıları çöpe attığı anlamına gelmiyor. Google, bunun yerine web tabanlı push uyarılarına geçiş yapıyor. Bu uyarılar, Android’li cihazlarda normal uygulamaların uyarıları gibi görünüyorlar. Yeni güncellemeyle birlikte geliştiriciler, bu uyarılar için bir süre belirleyebiliyorlar. Süresi dolan uyarılar, otomatik olarak siliniyor.

Chrome 47’de bir dizi hata onarımı da bulunuyor. Masaüstü Chrome için sunulan güncellemenin yakında Android’e de gelmesi bekleniyor. Web tarayıcınızın güncel olup olmadığını sağ üstteki menü düğmesine, ardından Yardım ve Hakkında seçeneğine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.