Sosyal Medya

Android

Google Now Artık Daha Akıllı

Google'ın San Francisco'da düzenlediği I/O 2015 etkinliği kapsamında dijital asistanı Google Now kazandığı yeni özellikler sayesinde artık daha akıllı.

Google’ın San Francisco’da düzenlediği I/O 2015 etkinliği kapsamında dijital asistanı Google Now kazandığı yeni özellikler sayesinde artık daha akıllı.

Google’ın San Francisco’da düzenlediği I/O 2015 etkinliği kapsamında herkesin merakla beklediği Android M tanıtıldı. Android M’in yanı sıra dijital asistan Google Now artık daha akıllı bir hale getirildi.

google-now-2

Artık uygulama içerisinde bile çalışabilen Google Now, size varlığını her yerde hissettirecek. Bu bağlamda Google Now Ürün Direktörü Apama Chennapraga, etkinlik sırasında bir Skillrex şarkısı çalarken Google Now’a şarkıcının gerçek ismini sordu ve Google Now hızlı bir şekilde sorunun cevabını ekrana getirdi.

Ayrıca ekranda sinema ile ilgili bir e-posta varken Google Now, size e-postada adı geçen filmlerle ilgili bilgi kartlarını gösterebiliyor.

google-now-3

Artık içerik analizi de yapabilen Google Now bu bağlamda hızlı bir şekilde arama yaparak sonuçları karşımıza çıkartabiliyor. Ek olarak Chrome’da bir kelime üzerine dokunulduğunda ise Google Now, kelimenin kartını gösteriyor. Now on Tap adının verildiği bu özelliğe dair detaylar ise ilerleyen günlerde duyurulacak.