Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

WhatsApp Reklam Alıyor, WhatsApp Başkanı Doğruladı

WhatsApp Reklam Almak için Kolları sıvadı. Şirketin Başkanı DURUM bölümüne reklam alınacağını doğruladı. 1 dolarlık yıllık ücretten feragat ettikten sonra Facebook para kazanmak için farklı yollar aramaya devam ediyor.

WhatsApp Başkanı, reklamların “Durum” bölümüne geldiğini doğruladı

Korkulan oluyor, WhatsApp’ta reklam almaya başlıyor.

Hindistan’daki çeşitli yayınlara yapılan bir yorumda. WhatsApp Başkan Yardımcısı Chris Daniels, popüler mesajlaşma uygulamasının Snapchat benzeri Durum bölümüne reklam yerleştireceğini doğruladı:

 Durum’a ”reklam yerleştireceğiz. Bu, şirket için birincil para kazanma modu ve aynı zamanda işletmelerin WhatsApp’taki insanlara ulaşması için bir fırsat olacak. ”

Uzun zamandır Facebook‘un WhatsApp’tan para kazanmayı planladığını biliyoruz. Aslında, şirketin kurucusu olan Brian Acton – şirketi 20127’de bıraktığında – son zamanlarda Facebook’un hizmet alımını tamamlamadan önce reklamları uygulamaya koyma planları olduğunu söylemişti.

WhatsApp Reklam Alıyor, WhatsApp Başkanı Doğruladı

Söz konusu uygulamayı yeterince uzun kullananlar 1 dolarlık yıllık ücreti hatırlayacaklardır. Facebook WhatsApp’ı ücretsiz hale getirdiğinden ve kullanıcı sayısındaki artışa göre; uygulamadan para kazanma konusunda çeşitli yaklaşımları tartışmaya başladı bile.

Bunların başında, yukarıda belirtilen “Durum reklamları” Geliyor, yada analiz satışı veya belirli sayıda mesajdan sonra ücret almakta yer alıyor.

Maalesef, Durum reklamlarının ne zaman geleceğini tam olarak bilmiyoruz. Bazı raporlar gelecek yılın başlarında yayınlanacağını iddia ediyor, ancak her durumda bu sadece bir zaman meselesi.

WhatsApp Reklam Alıyor, WhatsApp Başkanı Doğruladı

Android Police