Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

WhatsApp şimdi de sohbet yedeklemeleri için şifreleme sunuyor!

WhatsApp resmi olarak bu yeni özelliği duyurdu. Yapılan açıklamaya göre WhatsApp, bugün tüm kullanıcıların sohbet geçmişlerinin yedeklerini şifreleyebileceğini duyurdu.

WhatsApp, sohbet yedeklemeleri için uçtan uca şifreleme sunuyor

WhatsApp mesajları 2016’dan beri uçtan uca şifreleme ile korunuyor. Ancak durum bu sohbetleri yedeklemeye geldiğinde durum öyle değildi. Ancak görünen o ki WhatsApp, bu yazın başlarında sohbet geçmişi yedeklemeleri için uçtan uca şifrelemeyi sessizce test etmeye başladı. İşte detaylar..

WhatsApp resmi olarak bu yeni özelliği duyurdu. Yapılan açıklamaya göre WhatsApp, bugün tüm kullanıcıların sohbet geçmişlerinin yedeklerini şifreleyebileceğini duyurdu.

Bu belki normal kullanıcılar için bir anlam ifade etmiyor olabilir. Zira WhatsApp mesajları 2016’dan beri şifrelenmiş olsa da, uygulama, iCloud veya Google Drive’a dayanan yedeklemeler için uçtan uca şifreleme sunmuyor…

Ancak sohbet güvenlikleri için titiz olan kullanıcılar bu en son güncelleme ile, mevcut yedeklemelerini bulut depolama hizmetlerine aktarmadan önce yedekleri için uçtan uca şifrelemeyi seçebilecek.

Peki yeni özellik ne zaman aktif oluyor?

Kullanıcıların önümüzdeki bir kaç hafta içerisinde bu özelliği kullanmaya başlayacakları belirtiliyor. Bunu yanında WhatsApp bir blog gönderisinde, uçtan uca şifreleme etkinleştirildiğinde, “ne WhatsApp ne de yedekleme hizmeti sağlayıcısı yedeklemeye erişemeyecek” diye belirtiyor.

Bu özellik kesinlikle yedeklemeleri daha güvenli hale getirirken, akılda tutulması gereken birkaç faktör var. Birincisi, 64 haneli şifreleme anahtarını kaybetmeniz durumunda (parolayı unutursanız sıfırlayabilirsiniz) yedeğinizi geri almanın bir yolu olmayacağını kesinlikle bilmeniz gerekiyor. Belki bu özellik ileriki dönemlerde birden fazla cihazda geçerli olabilir ancak şu anda sadece ilk tanımlı cihaz için bu özellik kullanılabilir olacak.