Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

WhatsApp, telefonunuzda yer açmayı kolaylaştırdı

Whatsapp yeni bir işlevsellik özelliğini bu hafta dünya genelinde sunuyor... WhatsApp, telefonunuzda yer açmayı kolaylaştırdı.

WhatsApp, telefonunuzda yer açmayı kolaylaştırdı

Telefonunuzda sohbet etmek için çok zaman harcıyorsanız, büyük olasılıkla depolama alanının büyük bir kısmı, yıllar boyunca arkadaşlarınız ve aileniz tarafından gönderilen görüntüler ve videolar tarafından işgale uğrar… Onları silmek içinse oldukça fazla emek sarfetmeniz gerekir.

Neyse ki artık fazla vaktimiz almayacak zira WhatsApp, depolama alanını doğrudan uygulamadan temizlemeyi kolaylaştırıyor.

WhatsApp> Ayarlar> Depolama ve Veri> Depolamayı Yönet’e giderseniz!

WhatsApp, depolanan medyayı temizlemek için zaten temel işlevlere sahipti, ancak şimdi tam teşekküllü veri yönetimine sahip oluyorsunuz. WhatsApp> Ayarlar> Depolama ve Veri> Depolamayı Yönet’e giderseniz, öğeleri boyuta göre kategorilere ayıran ve dosyaları silmeden önce önizlemenizi sağlayan yeni bir arayüz sunuyor. Daha sonra, saklamak istediğiniz dosyaları korurken silmek için birden çok öğe de seçebilirsiniz.

Yeni özellik ayrıca medyayı iki kategoriye ayıracak: 5MB’den büyük dosyalar ve “birçok kez iletilmiş” dosyalar gibi. Bitmedi telefonunuzun depolama alanı azaldığında WhatsApp artık bazı medya dosyalarını silmenizi isteyen bir uyarı da görüntüleyecek…

Söz konusu temizleme aracı niteliğindeki bu yeni özelliğin Uygulamanın içine doğrudan entegre edilmiş olmasını takdir ediyorum. Bir çok kişi özellikle cihazında saklama alanı konusunda sıkıntılar yaşayanlar, gerek telefonları için gelen “ki iOS 14.1 için gönderilen güncelleme 2.4GB’lık bir güncellemeydi” güncellemeler yüzünden yer açmak için bir çok uygulamayı ve verisini silmek zorunda kalıyordu. Bu özellik işimizi WhatsApp özelinde oldukça kolaylaştıracak…

Şirket bu yeni işlevsellik özelliğini bu hafta dünya çapında WhatsApp kullanıcılarına sunuyor olacak, takipteyiz…