Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

WhatsApp’ta Grup Oluştururken Şimdi Bir Kez Daha Düşünmelisiniz!

WhatsApp'ta Grup Adlarınız Yüzünden Hesabınız Yasaklanabilir. WhatsApp'ta Grup Oluştururken Şimdi Bir Kez Daha Düşünün.

WhatsApp’ta bazı hesaplar ‘şüpheli’ grup adları nedeniyle neden yasaklanıyor?

WhatsApp’ta Grup Adlarınız Yüzünden Hesabınız Yasaklanabilir.

WhatsApp‘ta grup adları verirken dikkatli olun, zira hesabınız yasaklılar arasına alınabilir. Yeni güvenlik politikaları anlaşılan grup adlarını da tarıyor.

Dün, GizChina bazı WhatsApp kullanıcılarının ‘şüpheli’ grup adları nedeniyle yasaklandığını bildirdi. Reddit’teki bir posta göre ise; kullanıcı üniversite grubunun adını, çocuğa karşı cinsel istismar göstergesi olan bir şeyle değiştirdi.

WhatsApp'ta Grup Adlarınız Yüzünden Hesabınız Yasaklanabilir

Şubat ayında, WhatsApp mesajlarınızı okumadan spam ve kötüye kullanımı ile nasıl mücadele ettiği hakkında bir bildiri yayınlamıştı. Şirketin çocuk istismarına karşı mücadele ettiği yöntemlerden birisi de şifrelenmemiş fotoğraflar ve grup bilgileri gibi içerikleri taramak.

WhatsApp blogunda “Çocuk istismarı görüntülerini (CEI) paylaştığından şüphelenilen grup üyelerini tanımlamak ve yasaklamak için grup bilgilerini değerlendirmek için gelişmiş makine öğrenme teknolojisine güveniyoruz” diyor.

Özellikle Grup Yöneticisinin grup bilgilerini grup içerisinde kimlerin değiştirmesi konusunda verdiği izinlere dikkat etmeniz gerekiyor. Yasaklanan hesapların nasıl geri kullanılabileceğine dair de henüz bir bilgi yok. Ancak WhatsApp destekle iletişime geçip bunun bir şaka olduğunu açıklamanız veya kanıtlamanız gerekebilir.

Bizden söylemesi, WhatsApp’ta Grup Adlarına Dikkat Edin, Hesabınız Yasaklanabilir.