TeknoTalk

Wi-Fi’ın 20 yıllık serüveninde 20 dönüm noktası

Wi-Fi’ın 20 yıllık serüveninde 20 dönüm noktası

BİR dizi teknoloji şirketi, 1999‘da Kablosuz Ethernet Uyumluluk İttifakı’nı (WECA) kurdu. 30 Eylül 1999’da da 802.11b kablosuz LAN standardı ticari ürünlerde kullanıma sunuldu. Bu tarih, bugün Wi-Fi olarak bilinen kablosuz ağların başlangıcı kabul edilir. Cisco da Wi-Fi’ın 20’nci yılında, bu teknolojinin evrimini ve yakın geleceğini özetleyen 20 kritik gelişmeyi derledi:

Didem Duru: Wi-Fi yaşam tarzımızı değiştirdi

Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru da, Wi-Fi teknolojisinin hayatımıza etkisini ve Wi-Fi 6 ile yakın gelecekte yaşanacak değişimleri şöyle özetledi:

“Wi-Fi sayesinde internet, kablo altyapısı kurmanın mümkün olmadığı ya da çok maliyetli olduğu yerlere ulaştırılabiliyor. İnternet artık çok daha geniş bir yelpazede, genellikle daha önce kullanılamadığı alanlarda, yeni bir seviyede mobilite ve üretkenlik sunuyor. Wi-Fi ağları; yaşam, çalışma, öğrenme ve hatta oyun tarzımızı tümüyle değiştirdi.

Yeni kablosuz standardı Wi-Fi 6 da tam anlamıyla yaşamı kolaylaştırıcı bir teknoloji. Sosyal ağlara bağlanmak, video izlemek, oyun oynamak ya da işinizi dijitalleştirmek gibi hayatın farklı alanlarında Wi-Fi 6, 5G gibi teknolojilerle birlikte ‘bağlantının geleceğini’ şekillendirecek.”

Wi-Fi’ın 20 yıllık serüveninde 20 dönüm noktası

Exit mobile version