Sosyal Medya

Windows

Windows 10′ da Çalışmayacak Yazılım ve Programlar

>Windows 10 güncellemesi yaklaşırken çalışmayacak servisler ve programlar belli oldu<

Windows 10 güncellemesi yaklaşırken çalışmayacak servisler ve programlar belli oldu

Windows 10 Insider bloglarında, bazı Windows 8.1, Windows 8 ve Windows 8 uygulamalarının Windows 10 esnasında çalışmayacağı yazıyor. Microsoft da kendi resmi web sayfasından hangi servislerin, hangi uygulamaların, hangi yazılımların Windows 10’da çalışmayacağını ve hangi uygulamaların, alternatif olarak çalıştırılabileceğini içeren bir makale hazırladı.

Bugünlerde Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları Windows Media Center kullanımlarında problem yaşayabilirler Windows 10 güncellemesinden önce çünkü bu uygulama, Windows 10’da çalışmayacak olan servislerden bir tanesi. Windows 8.1, Windows 8 ve Pro versiyonları, Windows 7 ve profesyonel versiyonlarında, bazı Windows uygulamaları, üstelik Windows ile özdeşleşmiş çoğu yazılımlar Windows 10’da yer almayacak.

Yukarıda belirttiğimiz gibi Windows Media Center, Microsoft tarafından Windows 10’da silinen uygulamalardan.

Windows 10’a Windows 8.1, Windows 8 kullanıcıları otomatik olarak güncellenecekler, Windows 7’nin bazı versiyonları manuel olarak güncellemeyi alabilecekler. Buna göre Windows 8 ve Windows 8.1’deki bazı masaüstü araçları, özellikle Windows ile birlikte ön yüklü olarak gelen araçlar silinecek. Bunlara ek olarak, bazı modem driverları, bazı mobil cihaz arayüzlerinin driverları da baştan yüklenmesi gerekiyor.

Silinecek olan yazılımlardan, Windows ile ön yüklü olarak gelen Solitaire, Mayın tarlası, Hearts oyunları silinmiş olacak, tekrar yüklenmeleri mümkün değil.

Windows Essentials’ın bazı versiyonlarda silinme ihtimali var, ayrıca Windows Live Essentials kullanıcısı iseniz, OneDrive silinmiş olup OneDrive’ın başka bir versiyonu kullanıma sunulacak.

Sanal driverlar, sanal disk yapıları da Windows 10 yüklemesi ile birlikte silinmiş olacaklar.