Sosyal Medya

Windows

Windows 10 Gizlilik İletileri Daha Anlaşılır Hale Getiriliyor

Microsoft, Windows 10 gizlilik iletilerinde anlaşılmaz ifadeleri kaldırıp, daha kolay anlaşılır hale getirildi. Windows 10 gizlilik iletileri!

Microsoft, Windows 10 gizlilik iletilerinde anlaşılmaz ifadeleri kaldırıp, daha anlaşılır ifadeler kullanacak.

Windows 10 gizlilik iletilerini daha anlaşılır hale getiren güncelleme.

Microsoft, Windows 10‘un piyasaya sürülmesinden iki yıl sonra, gizlilik ayarlarını yenileyen bir güncelleştirme yayınlıyor. Kullanıcıların ücretsiz olarak indirebilecekleri güncelleme, 11 Nisan’dan itibaren kullanıma sunulacak.

Microsoft’un önceki sürümlerinde anlaşılmaz jargon ve anlamsız sözcüklerle dolu ifadeleri, Creators Update güncellemesi ile daha anlaşılır olmayı hedefliyor.

Windows 10 gizlilik iletileri artık daha anlaşılır

Daha önce, Windows 10’un gizlilik ayarları size şu seçeneği sunuyordu: “Uygulamalar, uygulamalarımdaki deneyimler için reklam kimliğimi kullansın (bunu kapatırsanız Kimliğiniz sıfırlanır).”

Yeni güncelleme ile verilen mesajda: “İlgili Reklamlar: Uygulamalar, reklamlarınızın, uygulama kullanımına göre daha ilginç olmasını sağlamak için reklam kimliğini kullansın”. Ve bunu seçeneği kapatırsanız, “Gördüğünüz reklamların sayısı değişmez, ancak sizinle  alakalı olmayan reklamlara maruz kalabilirsiniz” ifadeleri yer alacak.

Yeni güncelleme ile kullanıcılar, ifade karışıklığına maruz kalmadan bilgileri daha rahat anlayabilecek.