Sosyal Medya

Windows

Windows 10 Restart Sorununu Gidermek için Yapay Zeka Kullanacak

Windows 10 Restart Sorununu Gidermek için Yapay Zeka Kullanacak. Windows 10 Insider Preview Build 17723 (RS5) Eklenen Yeni Özellik Doğru zamanda yeniden başlama için makine öğrenimini kullanacak

Microsoft Windows 10’un En Büyük Sorunlarından Birini Gideriyor!

Beklenmedik bir anda kapanıp açılan Windows 10 yüklü makinalar için yeni güncelleme geliyor. Windows 10 Restart Sorunu Gideriyor, Beklenmedik Yeniden Başlama Önlenecek! Makine Öğrenimi Sayesinden bilgisayarınız sizin için doğru zamanda yeniden başlatılacak.

Windows 10, bilgisayar kullanımdayken güncellemeleri yüklemeyi durdurmak için artık makine öğrenimini kullanıyor.

Windows 10’un piyasaya sürülmesinin üzerinden yaklaşık 3 yıl geçti. Microsoft’un işletim sistemi  bu süre zarfında gereç üzerindeki güvenlik açıkları gerekse kendi işletim sistemi eksiklikleri yüzünden beklenmedik anlarda yeniden başlama sorunu ile mücadele etmek zorunda kaldı. bu sorun yüzünden kullanıcılarının bir çoğu kaydedilmemiş işlerini kaybetmek durumunda kaldı

Şirket nihayet bu “Windows 10 Restart” Sorunu hakkında bir çözüm bulduğunu ve yakında bunun gelebileceğini açıkladı.

Windows 10 Insider Preview Build 17723 (RS5)‘te (RS5) halihazırda mevcut olan yeni bir özellik, yeniden başlatma için doğru zamanı tahmin etmek için makine öğrenimini kullanıyor.

Microsoft, bir blog yayınında “yalnızca cihazınızı şu anda yeniden kullanmaya başlamadan önce kontrol edip etmeyeceğimizi değil, aynı zamanda bir fincan kahve alıp kısa bir süre sonra geri dönmek için cihazı bırakıp bırakmadığınızı da tahmin etmeye çalışacağız.” diyor.

Bu yeni yapay zeka güncellemesi ne derece sorunu giderecek birlikte göreceğiz.

The Verge