Sosyal Medya

Windows

Windows 10 Temiz Yüklemede Kolaylık Yaptı!

Microsoft'tan iyi haber. Windows 10'u yükseltmeyle uğraşmadan, boş bir sabit diske kurmak artık daha kolay.

Microsoft’tan iyi haber. Windows 10’u yükseltmeyle uğraşmadan, boş bir sabit diske kurmak artık daha kolay.

Windows 10’un Windows 7 ve 8.1 kullanıcıları için ücretsiz bir güncelleme olarak sunulması müthiş olsa da, kullanıcıların şikayetçi olduğu bir durum vardı. Yükseltme işlemlerini geçmeden “temiz” yükleme yapmanıza izin verilmiyordu. Aktivasyon sisteminin çalışma şekli, ancak bu yükseltme sürecini geçtikten sonra temiz yüklemeye izin veriyordu.

Şimdi ise Microsoft, aktivasyon sisteminde bir değişiklik yaparak Windows 7 veya 8.1 anahtarını kullanarak Windows 10 yüklemeyi çok daha kolay bir hale getirdi. Firmanın verdiği bilgiye göre Windows 10 Insider Preview’u yüklerken sistem otomatik olarak aktifleşmezse, Windows 7, 8 veya 8.1’in ürün anahtarını girebileceksiniz. Windows 10’u temiz olarak ön yükleme medyasından yüklediğinizde önceki Windows sürümlerinin anahtarlarını kullanmanız mümkün olacak.

Öncesinde Microsoft’un sunucularına geçerli bir Windows 10 makinesine sahip olduğunuzu göstermenin tek yolu, Windows 7 veya 8.1’den yükseltmekti. Firma bu şekilde donanım yapılandırmanızı Windows 10 aktivasyonuyla eşleştiriyordu. Şimdiyse Microsoft, bu işi otomatik hale getirmiş görünüyor. Yani kullanıcılar, artık Windows 7 ve 8.1 anahtarını kullanarak temiz bir Windows 10 kurulumu yapabilecekler.