Sosyal Medya

Windows

Windows 10’da Yeni Özellik! Metro Uygulamaları

Metro uygulamasının birden fazla kopyasını çalıştırmanıza izin veriyor.

Windows 10’daki uygulamalar, çok yakında bu yeteneğe de sahip olacaklar!

Windows 10’un en son önizleme yapısında küçük, ancak kullanıcı deneyimini geliştirecek bir işlev daha ortaya çıktı. Yeni işlev, bir Metro uygulamasının birden fazla kopyasını çalıştırmanıza izin veriyor.

Windows 10 yapı 10130’la birlikte hesap makinesi uygulamasının birden fazla kopyasını açmanız mümkün hale geldi. Bu işlev şimdilik sadece hesap makinesi için geçerli, ancak (isimlerinin açıklanmasını istemeyen) Microsoft’a yakın kaynaklar, işlevin diğer uygulamalara da geleceğini söylüyorlar. Söylenene göre sadece Microsoft’un uygulamaları değil, üçüncü parti uygulamalar da işlevi destekleyecekler. Bu işlev, tabi ki geliştirici tarafından kısıtlanabilecek. Spotify gibi uygulamaların birden fazla kopyasının çalışmasının anlamı olmayacağından, dahası böyle bir durumun kullanım şartları çiğneyecek olmasından dolayı, geliştiriciler bu davranışı istedikleri gibi düzenleyebilecekler.

Windows uygulamalarına pencere desteği

Metro uygulamaları, şu an kendi pencereleri dışında yeni pencere oluşturamıyorlar. Ancak Microsoft’un buna olanak tanıyacak bir API üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Kaynaklar, işlevlerin diğer uygulamalara ne zaman geleceği konusunda anlaşamasalar da, onu Windows 10’un final sürümünde göreceğimiz konusunda hemfikirler.