Sosyal Medya

Windows

Windows 11 widget’ları önümüzdeki aylarda daha kullanışlı hale gelebilir!

Windows 11 widget'ları önümüzdeki aylarda daha kullanışlı hale gelebilir! Microsoft, Build geliştirici konferansında, işletim sisteminin bu yıl üçüncü taraf uygulamalar için widget'ları desteklemeye başlayacağını açıkladı.

Windows 11, bu yılın sonunda üçüncü taraf widget’ları yer verecek!

Win32 uygulamaları ve aşamalı web uygulamaları da desteklenecek…

Windows 11 widget’ları önümüzdeki aylarda daha kullanışlı hale gelebilir! Microsoft, Build geliştirici konferansında, işletim sisteminin bu yıl üçüncü taraf uygulamalar için widget’ları desteklemeye başlayacağını açıkladı. Geliştiriciler, Microsoft’un Uyarlanabilir Kartlar platformu –  Microsoft’s Adaptive Cards platform’unu kullanarak Win32 uygulamaları ve aşamalı web uygulamaları için widget’lar oluşturabilecekler.

Microsoft’un Windows ve cihazlar için baş ürün sorumlusu Panos Panay, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Bugüne kadar widget’larla ilgili müşteri geri bildirimlerinden güç alıyoruz. İnsanlar, kendileri için en önemli olan içeriğe akışlarını bozmadan sorunsuz bir şekilde hızlı erişimin keyfini çıkarıyor.”

Microsoft, geçen yıl Windows 11’i piyasaya sürdüğünde daha önce Windows 7’de görünen widget’ları geri getirdi. Ancak  widget’ları özel bir düğmenin arkasına sıkıştırdığı için her durumda o kadar da faydalı olmadığını hisseden kullanıcılar bu duruma itiraz etti.

Microsoft’un kendi uygulamaları aracılığıyla sunmadığı bazı bilgileri bir bakışta sağlayabilmeleri için üçüncü taraf geliştiricilere widget’lar açmak gerçekten kullanışlı olabilir. Örneğin, sonunda Twitter zaman çizelgenizi veya WhatsApp mesajlarınızı bir pencere öğesinde görebilirsiniz.

Microsoft, henüz Windows 11’de üçüncü taraf widget’ların nasıl çalışacağı hakkında çok fazla ayrıntı açıklamadı, bu nedenle burada kötü niyetli olabilecek durumları savuşturmak için bazı kalite kontrolleri koyduğunu umuyoruz.