Sosyal Medya

Windows

Windows Live Writer Açık Kaynaklı Olacak

Microsoft, bir dönemin popüler yazılımının artık açık kaynaklı olacağı müjdesini verdi!

Microsoft, bir dönemin popüler yazılımının artık açık kaynaklı olacağı müjdesini verdi!

Microsoft’un Windows Live hizmetlerinin çoğu ya sonlandırıldı ya da yerlerini OneDrive ve Skype gibi ürünlere bıraktı. Bu zincirin son halkası olan Windows Live Writer’ın ise yakın zamanda açık kaynaklı yazılım olarak devam etmesi planlanıyor.

Microsoft tarafından 2006 yılında kullanıma sunulan Live Writer masaüstü uygulaması, kullanıcıların blog sayfalarını kolayca yönetebilmelerini sağlıyor. Blog yazarlarının işlerini kolaylaştıran yazılım, popüler birçok blog servisini desteklediği gibi, yazarların kendi sayfalarında pratik bir şekilde içerik yayınlamasına da yardımcı oluyor.

Günümüzde çok popüler olmasa da yine de azımsanmayacak bir kullanıcı kitlesine sahip olan uygulama için en son büyük güncelleme 2012 yılında olmuştu. Bu tarihten sonra her ne kadar ufak tefek güncellemeler yapılmış olsa da bu durum kullanıcıları pek de tatmin etmemişti.

Microsoft, tepki ve isteklerini göz önünde bulundurarak Windows Live Writer için radikal bir karar alacak gibi görünüyor. Zira şirket çalışanı Scott Hanselman twitter üzerinde bir kullanıcıya verdiği yanıtla birlikte yazılımın açık kaynaklı olarak devam edeceğinin sinyallerini verdi.