Sosyal Medya

Mobil

Xiaomi, Samsung ve diğer telefon üreticileri Hindistan’da üretime başlıyor

Hindistan koronavirüs önlemlerini gevşetmeye başlıyor. Bu kapsamda akıllı telefon üreticilerinin fabrikaları kısıtlı bir şekilde üretime geçti

Xiaomi, Samsung ve diğer telefon üreticileri Hindistan’da üretime devam etmeye hazırlanıyor

Hindistan’da koronavirüs önlemleri kapsamından yaklaşık 1.3 milyon kişi evlerine hapis olduğu dönemde, akıllı telefon üreticileri fabrikalarını kapatmak zorunda kaldı. Ancak görünen o ki ekonomiyi yeniden hayata geçirme çabaları içerisinde söz konusu fabrikalar kontrollü olarak üretime dönmeye hazırlanıyor; tıpkı diğer koronavirüs ile mücadele eden ülkelerde olduğu gibi…

Hindistan’ın koronavirüs yayılımını engellemek için dışarı çıkma yasağını duyurduğu Mart ayında; Xiaomi, Samsung, Oppo ve Vivo gibi büyük akıllı telefon üreticileri fabrikaları kapatmak zorunda kaldı.

Şimdi ise normalleşme adımlarını atmak isteyen Hindistan Hükümeti kısıtlamaları yavaşça kaldırmaya başladığı için; bu şirketler üretimlerini sürdürmeye hazırlanıyor.

Hindistan’daki dünyanın en büyük akıllı telefon fabrikasına sahip olan Samsung, yaptığı açıklamada; üretime sınırlı bir kapasitede yeniden başladığını söyledi:

Noida fabrikamızda üretimi yeniden başlatmak için gerekli izinleri aldık. Perşembe günü, fabrika belirli bir süre içinde büyütülecek sınırlı operasyonlara başladı. Çalışan güvenliği ve mutluluğu mutlak önceliğimiz olarak kalarak, tüm hijyen ve sosyal mesafeli tedbirlerin hükümet kurallarına göre tesislerde muhafaza edilmesini sağladık.

Bu haftanın başlarında, gazetecilere yaptığı çağrıda Xiaomi, şirketin ortağı Foxconn’un Andhra Pradesh’teki tesisinde üretime devam etme izni aldığını söyledi.

Oppo ise ayrıca, Greater Noida’da bulunan fabrikasında yakında üretime devam edeceğini doğruladı.

Rakip Vivo, sınırlı kapasitede telefon üretimine başladı. Şirket yaptığı açıklamada,% 30 kapasite ile faaliyete geçtiğini söyledi:

Kapasitenin yaklaşık% 30’u ile üretime devam etmek için onay aldık. Üretime yaklaşık 3000 çalışanımızla başlayacağız.

Hintli akıllı telefon üreticileri, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi nedeniyle satışlarda ciddi düşüş yaşadı. Analist firması Counterpoint’in raporuna göre; Nisan ayında hiçbir akıllı telefon satılmadı. Bu nedenle, üretim ve satışların yeniden başlaması, Çin’den sonra dünyanın en büyük pazarındaki akıllı telefon üreticilerine rahatlama getirecek.