Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Xiaomi Veri İhlali İddialarına Blog Sitesi Üzerinden Cevap Verdi

Xiaomi Veri İhlali İddialarına Blog Sitesi Üzerinden Cevap Verdi. Forbes’un uluslararası edisyonunda Xiaomi’nin internet tarayıcısı üzerinden.

Xiaomi Veri İhlali İddialarına Blog Sitesi Üzerinden Cevap Verdi

Yakın zamanda Forbes’un uluslararası edisyonunda Xiaomi’nin internet tarayıcısı üzerinden kişisel verileri izinsiz topladığı iddia edildi.

Xiaomi olarak söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve konu ile ilgili gelişmeleri, alınan aksiyonları ve açıklamaların en güncel halini aşağıdaki adresten takip edilebileceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada;

“Xiaomi’nin tarayıcı veri toplama ve depolama sürecimiz hakkındaki gizlilik politikası hakkında sosyal medyada medya raporları ve tartışmalar yapıldı. Tarayıcı ürünlerimizde kullanıcı gizliliği korumasının daha da artırılması hakkında bir açıklama yapmak istiyoruz.” denildi.

Xiaomi, Forbes tarafından gizlilik politikalarımız hakkındaki yeni bir makaleyi inceledi ve raporlamanın gerçekleri yanlış temsil ettiğine inanıyor. Xiaomi’de kullanıcılarımızın gizliliği ve güvenliği en yüksek önceliğe sahiptir. Faaliyet gösterdiğimiz ülke ve bölgelerdeki kullanıcı gizlilik koruma yasalarına ve düzenlemelerine kesinlikle uyarız ve bunlara tam olarak uyarız. Yanlış beyanların ışığında aşağıdakileri açıklığa kavuşturmak istiyoruz:

1. Xiaomi’nin resmi olarak bulunduğu tüm küresel pazarlarda, mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunmak, işletim sistemi ve çeşitli uygulamalar arasındaki uyumluluğu artırmak ve kullanıcı gizliliğini koruma yükümlülüğünü üstlenmek için toplanan tüm kullanım verileri kullanıcılarımız tarafından açıkça verilen izin ve rıza. Ayrıca, tüm sürecin anonim ve şifreli olmasını sağlıyoruz. Toplu kullanım istatistikleri verilerinin toplanması dahili analiz için kullanılır ve kişisel olarak tanımlanabilir hiçbir bilgiyi bu verilerin hiçbiriyle ilişkilendirmiyoruz. Dahası, bu, dünya çapında internet şirketleri tarafından çeşitli ürünlerin genel kullanıcı deneyimini geliştirmek ve aynı zamanda kullanıcı gizliliğini ve veri güvenliğini korumak için benimsenen ortak bir çözümdür.

2. Xiaomi, sektörde yaygın ve iyi bilinen bir genel bulut altyapısı hakkında bilgi barındırır. Yurtdışı hizmetlerimizden ve kullanıcılarımızdan gelen tüm bilgiler, yerel kullanıcı gizlilik koruma yasalarına ve düzenlemelerine harfiyen uyulan ve tam olarak uyduğumuz çeşitli yurtdışı pazarlarındaki sunucularda saklanır.

3. Yayınlamadan önce, muhabir bize makaleyle ilgili soruları e-postayla gönderdi ve Xiaomi, teknolojimiz ve gizlilik politikalarımız hakkında ayrıntılı cevaplar vererek tam şeffaflıkla cevap verdi. Yayımlanan makalenin bu iletişimin içeriğini ve gerçeklerini doğru bir şekilde yansıtmadığına inanıyoruz. Makale gönderildikten sonra, daha fazla açıklama için muhabirle temasa geçtik ve şu anda veri güvenliğimizin nasıl işlediğine dair ona hızlı bir şekilde güvence vermek amacıyla tartışıyoruz. Paralel olarak, aynı bilgileri kamuoyu ile paylaşmak için Xiaomi’nin resmi blogunda canlı bir yayın hazırladık. Kullanıcıların gizliliğini nasıl koruduğumuzu ve tüm yasa ve düzenlemelere nasıl uyduğumuzu ayrıntılarıyla açıklayan Forbes makalesi yakın zamanda bir bağlantı içerecek şekilde güncellendiblog yayınımıza. https://blog.mi.com/en/2020/05/02/live-post-evidence-and-statement-in-response-to-media-coverage-on-our-privacy-policy/

4. Bir internet şirketi olarak internet güvenliği, güvenliği ve kullanıcı gizliliği Xiaomi’nin temel ilkeleri ve günlük işimizin temelidir. Ürünlerimizin, teknolojilerimizin, performansımız ve kullanıcı gizliliğinin korunması ile ilgili önlemlerimiz sürekli olarak geliştirilmektedir. İşletim sistemimiz MIUI 12’nin son lansmanında, bugüne kadar endüstrinin en sıkı ve şeffaf gizlilik koruma önlemlerini benimsedik. Daha fazla şeffaflık için, sevgili kullanıcılarımız ve Mi Hayranlarımız için ürün ve hizmetlerimizi sürekli olarak geliştirmek amacıyla halktan gerçeklere dayalı denetimleri, soruları ve tartışmaları memnuniyetle karşılıyoruz.