Sosyal Medya

Mobil

Xiaomi Kendi Üretimi İşlemciyle Güçlendirdiği Mi 5c’i Pekin’de Tanıttı

Xiaomi Kendi Üretimi İşlemciyle Güçlendirdiği Mi 5c'i Pekin'de Tanıttı. Xiaomi Mi 5c Pekin'de düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Özellikleri?

Xiaomi’nin ürettiği ilk işlemci olan Surge S1’i kullanan ilk akıllı telefonu Mi 5c oldu.

Surge S1 8 çekirdekli Mobil İşlemcisinden güç alan mütevazi Xiaomi Mi 5c!

Xiaomi Kendi Üretimi İşlemciyle Güçlendirdiği Mi 5c'i Pekin'de Tanıttı

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Pekin’de gerçekleştirdiği etkinlikle kendi üretimi bir işlemci kullanan ilk telefonunu tanıttı.

Xiaomi 5c, mobil sektörünün gözünün Barcelona’da gerçekleşen Mobile World Congress 2017 çevrili olduğu bir zamanda ilginç bir hamle ile kendi üretimi işlemcisi Surge S1 kullandığı ilk telefon olarak lanse edildi.

Orta sınıfta 3 Mart’tan itibaren satılacak model yaklaşık 220 dolar (1.499 Yuan) civarın olacak.

Daha önceki varyantlarına benzer şekilde Xiaomi Mi 5c, 5.15 inç lik 1080p bir ekran, yüzde 94.4 NTSC gamı ve 550 nit parlaklık, 3GB LPDDR3 RAM artı 64GB eMMC 5.0 depolama alanı, ön yüze bakan parmak izi okuyucu, Dual Nano SIM ile birlikte geliyor.

Yeni yonga en büyük farkı daha düşük güç tüketiminde ortaya koyuyor. Bu sayede Mi 5c 2.860 mAh’lik daha ufak bir batarya kullanırken, tasarım bu sayede 7.09mm gibi kalınlığa kadar indirilmiş. Daha ince ve Metalik bir gövde elde edilmiş.

9V / 2A hızlı şarj desteği oldukça kullanışlı. Fotoğraf tarafında ise 12 MP f/2.2 bir kamera ve 1.25um pikselli adını bilmediğimiz bir sensöre sahip. Ön taraftaki selfi kamerası ise daha mütevazi 8 MP f/2.0.

İşletim sistemi ise Android 7.1 Nougat.

Surge S1 yonga seti, Xiaomi yan kuruluşu olan Pinecone’un kuruluşundan bu yana 16 Ekim 2014’te devam etmekte olan bir projeydi. Aslında şirketin gelecek vizyonu için oldukça önemli bir adım. Zaman çizelgesi göz önüne alındığında oldukça iyi bir yol kat edildiğini söyleyebiliriz.

İşlemci sekiz batarya dostu Cortex-A53 çekirdeğinden oluşuyor; bunların dördü 2.2GHz, diğeri 1.4GHz hızında çalışıyor. Grafikler için ortalama bir oyun performansı sunan yeterince iyi bir Mali-T860 MP4 GPU var.

Galeri: Xiaomi Mi 5c with Surge S1 chipset | 11 Foto

 

 

Basitçe söylemek gerekirse, Surge S1’in diğer high-end işlemcilerin performansıyla yarışmasını beklemek hata olur. Qualcomm’un Snapdragon 625 ve MediaTek’in Helio P20 özelliklerine daha yakın.

Bu haliyle Xiaomi, gelişmekte olan pazarlardaki diğer yonga üreticileri için ciddi bir tehdit oluşturmaya devam ediyor.Xiaomi orta segmenteki popüler Redmi cihazlarında MediaTek işlemcilerini kullanmayı bırakırsa en büyük kaybeden MediaTek olacak.

Görünen o ki Xiaomi’nin daha iyi işlemciler ve  LTE modemler ile yarışa girmesi an meselesi.

Xiaomi