Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Xiaomi’den ayda sadece iki kez şarj edilmesi gereken akıllı saat!

Ayda sadece iki kez şarj edilmesi gereken akıllı saat. Xiaomi Avrupa pazarına sunulmaz üzere yeni cihazlar duyurdu. Mi 10T Pro ve Mi Watch...

Xiaomi, yeni akıllı saatinin ayda yalnızca iki kez şarj edilmesi gerektiğini söyledi

Xiaomi az önce birkaç yeni telefon duyurdu (bunlardan birini biraz sonra göreceğiz), ancak yeni Xiaomi Mi Watch biraz daha ilginç özelliklere sahip. Geçen yılın sonlarına ait yarı fiyatlı Apple Watch klonu olmayan, en azından estetik olarak Google’ın WearOS giyilebilir ailesine – veya bir Garmin’e – daha yakın bir cihaz olarak karşımıza çıktı. Yine de adı Mi Watch.

Xiaomi’ye göre, yeni cihazın yalnızca ayda iki kez şarj edilmesi gerekiyor ve giyilebilir cihazda şaşırtıcı 117 fitness modu bulunuyor. (Bu kadar çok modu bir antrenmanda nasıl düşünürsün ondan pek emin değilim)

Xiaomi, işletim sistemi açısından Mi Watch’un tam olarak ne çalıştırdığı hakkında bir şey söylemedi ancak hem iPhone’lar (iOS 10 ve sonraki sürümleri çalıştıran) hem de Android cihazları (Android 4.4 veya sonraki sürümleri çalıştıran) ile uyumlu. Kalp atış hızı takibi, kandaki oksijen seviyesi izleme ve uyku ve stres izleme özellikleri gibi yerleşik birçok sağlık takibi özellikleri de var.

Mi Watch’un ekranı 450 nit parlaklığa sahip ve saatin kendisi de 32 gram ağırlığında. (Karşılaştırma açısından, Apple Watch SE 36 gram ağırlığında)

Yine de en büyük sürpriz fiyat: Mi Watch, 99 € ‘ya (kabaca 116 $) mal olacak ve ABD’de satışa sunulması beklenmiyor ancak Avrupa’da pazarında yerini alacak.  Aslında, bu fiyat çok fazla sürpriz değil zira son dönemde bütçe dostu ( gerçekten ucuz) cihazlar yapıyor. En sevilen özelliklerinden yani…

Mi 10T Pro

Tek başına giyilebilir cihazlar yok elbette. Avrupa pazarına sunulmak üzere saatin yanına birkaç yeni telefonda ekliyor. Amiral gemisi Mi 10T Pro tartışmasız öne çıkıyor. Dikkat çeken özellikler arasında, bir telefon için çok yüksek bir yenileme hızı olan 144Hz 6.67 inç ekran yer alıyor. Sosyal medya ve desteklenen oyunlar gibi metin tabanlı uygulamalarda bu yenileme hızına ulaşabiliyor.

Mi 10T Pro ayrıca, bazı yeni pozlama modları ve 8K video desteği ile doğal olarak kod geliştirmeye yardımcı olduğu 108 megapiksel kameraya sahiptir. Fiyat tarafında ise bu model Avrupa’da 599 € ‘dan satışa sunuluyor

Xiaomi, rakipleri tarafından geride kalmamak için kendi 29 € 65W hızlı şarj cihazına sahip. USB-C bağlantı noktasıyla uyumlu Xiaomi cihazlarını hızlı şarj edebilir. Görünüşe göre yeni Mi 10T Pro’yu sadece 45 dakika içinde yüzde 0’dan yüzde 100’e çıkaracak.