Sosyal Medya

Mobil

Xiaomi’den Hiper Şarj Sistemi, 8 dakikada tam şarj!

Xiaomi, 4.000 mAh pil ile modifiye edilmiş bir M11 Pro üzerinde yeni Hiper Şarj sistemini sergiledi. Şarj savaşlarında son durum.

Xiaomi, bir telefonu 8 dk’da tamamen şarj edebileceğini söylüyor!

Xiaomi, 4.000 mAh pil ile modifiye edilmiş bir M11 Pro üzerinde yeni Hiper Şarj sistemini sergiledi.

Akıllı telefonların özellikleri artık birbirlerine çok fazla yaklaştı. Bu nedenle özellikle Şarj tarafından yapılan güçlü yenilikler, tüketiciyi kendi çekme noktasında yeni bir adım olarak ön plana çıkabilir. Bu nedenle Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, yeni Hyper Şarj sistemini duyurdu. İşte detaylar…

Kalabalık akıllı telefon pazarında fark yaratmak isteyen üreticiler bir birleriyle yarışıyor. Bugüne kadar bir çok alanda rekorlar kırıldı. Engadget Chinese‘e haberine göre, bugün Çinli Xiaomi, yeni hızlı şarj sistemini test etti ve bu süreçte kablolu ve kablosuz şarjda yeni dünya rekorları kırdı.

4.000 mAh pil ile değiştirilmiş bir M11 Pro’da yeni Hyper Charge teknolojisini kullanan Xiaomi, cihazı 3 dakika 23 saniyede yüzde 0’dan yüzde 50’ye ve 200W kablolu bir üzerinden sadece 8 dakikada tam şarja getirdiğini söylüyor.

120W kablosuz gösterisinde ise yarı kapasiteye ulaşmak 7 dakika ve yüzde 100’e ulaşmak 15 dakika sürdü.

Söz konusu teknoloji hakkında azda olsa bir bilgi var. Çinli blogger’lara göre burada, GaN şarj cihazı (orijinal olarak 80W sürümü ile birlikte geliyor) ve yeni bir çift bobinli kablosuz şarj cihazı kullanılıyor. Değiştirilen telefonun kendisinde 10C grafen pil kullanılıyor.

Elbette söz konusu teknolojinin seri üretime nasıl ve ne zaman geçebileceğine dair kesin bir süreç yok.

Xiaomi, şarj teknolojilerini daha önce de bir ön gösterimle göstermişti. Ayrıca Xiaomi’nin rakipleri de yeni şarjlarını gösterdi. Örneğin Vivo, 120W hızlı şarj cihazını 4.000 mAh pil ile bir oyun telefonunu 15 dakikada tam olarak şarj ettiğini daha önce bize göstermişti. Bir başka rakip, Hızlı şarj teknolojisini OnePlus’a lisanslayan Oppo’da; 125W sistemle 20 dakikada ve 65W kablosuz AirVOOC teknolojisiyle 30 dakikada 4.000 mAh şarj etti.

Şarj savaşları başladı ve kesinlikle yeni akıllı telefon alımında önemli ayırıcı özelliklerden birisi olacak.