Sosyal Medya

Donanım

XPG LANCER RGB DDR5 Memory 32GB (16GBx2), Oyunda DDR5 Çağı!

Yeni XPG LANCER RGB DDR5 Memory 32GB (16GBx2) oyun performansınızı üst seviyelere çıkaracak harika bir bilgisayar donanım bileşeni olarak karşımıza çıkıyor. Özellikleri ve Fiyatı ile ilgili bilgilere gelin birlikte göz atalım.

XPG LANCER RGB DDR5 Memory 32GB (16GBx2), Oyunda DDR5 Çağı!

XPG LANCER RGB DDR5 Memory 32GB (16GBx2) Neden Tercih Edilir? 

Bilgisayar toplamak başlı başına bir iş hele hele oyun bilgisayarı toplamak ise tam bir sanat. Elbette bu işi sizin için yapan bilgisayar satıcıları var ama ne istediğini bilmekte bence çok önemli. Bugünkü yazımızda özellikle RGB oyun bilgisayarı toplamak isteyen arkadaşlarımıza tavsiye etmek istediğim RGB DDR5 Ram Kiti var. Yeni XPG LANCER RGB DDR5 Memory 32GB (16GBx2) oyun performansınızı üst seviyelere çıkaracak harika bir bilgisayar donanım bileşeni olarak karşımıza çıkıyor. Özellikleri ile ilgili bilgilere gelin birlikte göz atalım.

Bildiğiniz gibi özellikle Adata ve XPG ürünlerini seviyorum. Geçtiğimiz günlerde de ADATA’nın M2 SSD pazarında satışa sunduğu yeni Legend 960 Max PCIe Gen4 x4 M.2 2280 SSD modelini inceleme fırsatı bulmuştum. Bu yeni SSD’nin PC ve PS5 uyumunun yanında, (kutusunda yazmasa da) eski macbook sahiplerine disk kapasitelerini artırmak harika bir çözüm sunduğunu da hatırlatmak isterim.

Gelelim XPG’nin oyunseverler için hazırladığı yeni DDR5 RAM Kiti – XPG LANCER DDR5 RGB CL30 6000 modeline. Özellikle son dönemde oyun bilgisayarı toplayanlar için minimum gereksinim haline gelen 32GB’lık RAM kitlerinin RGB desteği çok fazla ön plana çıktı. Şıkır şıkır ışıklı, oyunların efektlerine göre değişen renkle oyuncularını farklı bir dünyaya taşıyor.

Adata’nın oyun alt markası olan XPG’nin de bu ihtiyaca yönelik, RGB renklerini dilediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz 32GB’lık (16GBx2)’lik DDR5 Kiti var. Bir çok markanın DDR5 destekli Anakartlarıyla tam uyumlu olan modelin özellikleri ve avantajının başında 8000 MT/s’ye varan frekanslara ulaşan oyun ve hız aşırtma için size büyük bir performans artışı sağlayacak güçte olması geliyor bence… (8000MT/s’ye hız aşırtma yapmak için aşağıdaki listeden Intel® Raptor Lake-S Refresh (14. Nesil) CPU’yu destekleyen bir anakart öneriliyor.)

Öncelikle, XPG LANCER RGB DDR5 Memory Teknik Özelliklerini Paylaşayım..

  • Bellek Türü: DDR5
  • Form Faktörü : U-DIMM
  • Renkler: Siyah / Beyaz,
  • Kapasite : 16GB / 32GB
  • Hızlar: 5200, 5600, 6000, 6400, 6800, 7200, 8000MT/s
  • CAS Gecikmeleri: 30-40
  • Çalıştırma Gerilimi : 1,25V-1,45V
  • Çalıştırma Sıcaklığı: 0°C ila 85°C
  • Boyutlar (U x G x Y): 133.35 x 43.56 x 8mm
  • Ağırlık: 72.4g
  • Garanti: Ömür boyu kısıtlı garanti
  • Bellek Parça Numarası Dekoderi, daha fazlasını öğrenmek için buraya tıklayın.

Gördüğünüz gibi 16GB ve 32GB modelleri olduğu gibi, Kar Beyazı  ve Siyah olmak üzere iki renk seçeneği de mevcut.

RGB renk aydınlatması:

RGB aydınlatmasını istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Müzik Modu aracılığıyla farklı efektler (statik, nefes alma ve kuyruklu yıldız) arasından seçim yapabilir veya ışıkları en sevdiğiniz sıkışmalarla eşzamanlayabilirsiniz. Elbette burada önemli bilgi tüm bu ayarlar için hangi Anakartı kullanıyorsanız, o anakartın kendi RGB kontrol yazılımını kullanabilirsiniz. Ancak bu konuda XPG sizi yalnız bırakmıyor tabi, isterseniz anakart RGB kontrol yazılımını devre dışı bırakarak XPG Prime ile de RGB Renk kişiselleştirmenizi yapabilirsiniz.

 

XPG Prime aydınlatma kontrol yazılım ile Kişiselleştirilmiş Işık Gösterisi Oluşturabilirsiniz:

XPG Prime aydınlatma kontrol yazılımı yalnızca benzersiz DRAM aydınlatma efektleri ayarlamanıza izin vermekle kalmıyor, aynı zamanda yaratıcı ışık gösterileri oluşturmak ve kendi Prime ekosisteminizi şekillendirmek için de tüm Prime destekli XPG RGB ürünlerini kontrol edebiliyorsunuz.

Ancak bu noktada şunlara dikkat etmeniz gerekiyor.

  • *Aydınlatma kontrol yazılımınız olarak Prime‘ı seçtikten sonra, ASUS/ASRock/Gigabyte/MSI gibi üreticilerin diğer tüm aydınlatma kontrol yazılımlarını kapattığınızdan emin olun. Prime’ı anakart RGB yazılımıyla kullanırken çakışmalar meydana gelebilir.
  • MSI aydınlatma kontrol yazılımını yükledikten sonra Prime’ı kullanmak isterseniz, Prime’ı yükleyip etkinleştirmeden önce MSI yazılımını kaldırmanız, gücü kapatmanız ve ardından yeniden başlatmanız gerekir.

 

Gelişmiş Güç Yönetimi:

XPG LANCER DDR5, güç kaynağı kararlılığını artıran yerleşik bir Güç Yönetimi IC’sine (PMIC) sahip. Bu sayede  daha düşük çalışma voltajı sunuyor ve durum LANCER’ı DDR4’ten daha verimli hale getiriyor. Ayrıca kalıpta hata düzeltme kodu (ECC) ile bu modül, artan kararlılık ve güvenilirlik sağlamak için hataları gerçek zamanlı olarak düzeltebiliyor…

Yüksek kaliteli IC’ler ve PCB’ler ise, seçici oyuncular ve hız aşırtmacılar için ideal olan tavizsiz performans ve güvenilir hız aşırtma sağlıyor.

Hız Aşırta Artık Kolaylaştı:

Intel XMP 3.0 desteğiyle, BIOS ayarlarıyla uğraşmadan kolayca hız aşırtma elde edebiliyorsunuz. Hız aşırtma parametrelerini tekrar tekrar ayarlamaya ve ince ayar yapmaya artık gerek yok.

DDR5 ve DDR4 – Karşılaştırma Tablosu:

DDR5 mi DDR4 mü sorunun en iyi cevabı sanırım bu tabloda görünce eklemek istedim.

Peki XPG LANCER RGB DDR5 Memory 32GB (16GBx2) Neden Tercih Edilir?

Yüksek kaliteli kalzemelerden üretilmiş yeni XPG LANCER RGB DDR5 Memory’leri hem renk seçenekleri hem kapasite seçenekleri ile oyunseverlere, oyun belleği için DDR5 çağını başlatıyor. Hız aşırtmayı kolaylaştırmasının yanında 8000 MT/s’ye varan frekanslara ulaşan oyun performans artışı sunuyor.

Endeksbilişim distribütörlüğünde gelen modeli ve bütçenize uygun kapasitelerini, teknobiyotik, amazon.com.tr, gaming.gen.tr, incehesap.com, laptop.com.tr, inventus.com.tr gibi yetkili satıcılarda bulabilirsiniz.

Adata ürünlerini seven birisi olarak modeli kesinlikle tavsiye ediyorum. pişman olmazsınız…

XPG LANCER RGB DDR5 Memory ile daha fazla detay için XPG web sitesini ziyaret edebilirsiniz.