Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

YAPI KREDİ’de Uzaktan Müşteri Ediniminin Kapsamı Genişliyor!

Dijital bankacılık uygulamalarının öncüsü Yapı Kredi, Türkiye’de öncülüğünü yaptığı “Görüntülü İşlem Asistanları ile Uzaktan Müşteri Kazanımı”nın kapsamını genişletmeye hazırlanıyor.

YAPI KREDİ’de Uzaktan Müşteri Ediniminin Kapsamı Genişliyor!

 

Dijital bankacılık uygulamalarının öncüsü Yapı Kredi, Türkiye’de öncülüğünü yaptığı “Görüntülü İşlem Asistanları ile Uzaktan Müşteri Kazanımı”nın kapsamını genişletmeye hazırlanıyor. Aktif her 10 müşteriden 9’unun dijital bankacılığı tercih ettiği Yapı Kredi’de uzaktan müşteri edinimi yoluyla yeni müşteri kazanımı 2023’ün ilk yarısında geçtiğimiz senenin ilk yarısına oranla yüzde 40’a yakın artarken, şimdi bu kolaylıktan bireysel müşterilere ek tüzel müşterilerin de yararlanması gündemde.

Zamandan ve mekândan bağımsız olarak bankacılık hizmetlerine ulaşmanın öneminin her geçen gün daha da arttığını belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan,

“İçinde bulunduğumuz bu dijital çağda, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek müşterilerimizin bankacılık işlemlerini kolaylaştırıyor ve hızlandırıyoruz. Yapı Kredi olarak geleceğin bankacılığını bugünden inşa etme vizyonumuzla 2018 yılının son çeyreğinden itibaren ‘Görüntülü İşlem Asistanları ile Uzaktan Müşteri Kazanımı’nın Türkiye’de öncülüğünü yapmıştık. Yoğun ilgi gören ‘Görüntülü İşlem Asistanları ile Uzaktan Müşteri Olma’ hizmetimizi kullanan müşterilerimiz, 2023’ün ilk yarısında geçtiğimiz senenin ilk yarısına oranla yüzde 40’a yakın arttı. Önümüzdeki dönemde tüzel müşterilerimize yönelik geliştirmelerle ve mevzuatta yapılacak düzenlemelerle uzaktan müşteri olma hizmetimizin kapsamını genişleteceğiz. Bu anlamda hizmet sunduğumuz tüm müşterilerimizi en üst seviye deneyim ile buluşturmayı hedefliyoruz”’ diye konuştu.

 

Dijitalde en hızlı büyüyen banka Yapı Kredi

 

Yapı Kredi’nin bu yılın ilk çeyreğinde de yıllık bazda 2,6 milyonluk net dijital müşteri büyümesi ile “dijitalde en hızlı büyüyen lider banka” konumunu devam ettirdiğini belirten Yakup Doğan, şu değerlendirmede bulundu:

“Müşterilerimiz, dijital bankacılık kanallarımız sayesinde diledikleri yerden 7/24 bankacılık hizmetlerimize ulaşabiliyor. Dijital kanallar üzerinden bireysel ve kurumsal 800’ün üzerinde bankacılık işlemini kolaylıkla gerçekleştirebiliyorlar. Finansman ihtiyaçları için Yapı Kredi Mobil ve Kurumsal İnternet Şubesi aracılığıyla kredi kullanabiliyor, esnek ticari hesap işlemlerini yapabiliyorlar. Şahıs işletmesi nitelikli müşterilerimiz Yapı Kredi Mobil’de bireysel ve kurumsal kullanıcıları arasında kolayca geçiş yaparak hem bireysel hem de ticari ürünlerine kolayca erişebiliyor. Yine şahıs işletmesi nitelikli Yapı Kredi müşterileri, ürün onay ve evrak işlemlerini hızlı bir şekilde Yapı Kredi Mobil üzerinden tamamlayabiliyor, World Business kart başvurularını, SGK ve fatura ödemelerini de kolaylıkla gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca e-talimat fonksiyonuyla işlem talimatlarını Yapı Kredi Kurumsal İnternet Şubesi ve Yapı Kredi Mobil’den gönderebiliyor. Önümüzdeki dönemde de müşterilerimizi geleceğin teknolojileriyle bugünden buluşturmaya devam edeceğiz.”