Sosyal Medya

iPhone

Yarın Apple Music Sorunu Çözülebilir!

Türkiye'deki kullanıcılar halen bu servisi kullanamıyor. Peki bunun sebebi ne?

Türkiye’deki kullanıcılar halen bu servisi kullanamıyor. Peki bunun sebebi ne?

Apple’ın online müzik platformu Apple Music, dünya genelinde birçok ülkede 30 Haziran akşamı iOS 8.4 güncellemesiyle birlikte kullanıma sunuldu. Kullanıcılar Spotify’da olduğu gibi aylık bedelini ödeyerek bu servisi kullanacaklar. Ayrıca Apple’ın 3 ay süresince Apple Music hizmetini bedava kullandırdığını da hatırlatalım.

Buraya kadar her şey normal. Ancak Apple Music’i Türkiye sınırları içinde kullanmaya kalktığımızda bunda başarılı olamıyoruz. Apple Music uygulamasına girip bu platform için kullanıcı hesabı açmaya kalktığınızda herhangi bir hata mesajı gelmediği halde hesap oluşturulamıyor.

Telif Hakları Sorunu Apple Music’in Önündeki Engel

Apple’dan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı; ancak Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) tarafından yapılan açıklamada Apple’ın telif sorunları nedeniyle servisini yayına veremediğine dikkat çekti. MSG Genel Sekreteti Barış Şensoy, Apple’ın dünya genelinde standart telif ücretleriyle çalıştığını, Türkiye şartlarının ise Apple’ın teklifiyle örtüşmediğini belirtti.

30282493

Apple yetkilileriyle yarın sabah toplantı yapacaklarını belirten Şensoy, sözlerini şöyle sürdürdü: Yarın büyük olasılıkla Apple ile ilgili sorunumuzu çözeceğiz ve Apple Music Türkiye’de de servise açılacak.

Google Play Music Geliyor

Apple Music dışında Şensoy, Google yetkilileriyle de 3 aydır görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Gündem ise Google’ın müzik servisi Google Play Music… Telif hakları konusunu masaya yatırdıklarını belirten Şensoy, Google ile sorunsuz olarak görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.