Sosyal Medya

Yazılım

Yarın Windows Server 2003 İçin Yolun Sonu!

Windows 2003 Server, Windows XP ile aynı kaderi paylaşmaya başlıyor!

Windows 2003 Server, Windows XP ile aynı kaderi paylaşmaya başlıyor!

Microsoft 14 Temmuz 2015 tarihinde Windows Server 2003 için verdiği genişletilmiş desteğini sona erdirecek. Bu tarihten sonra güncellemeler ve yamalar yayınlanmayacağı için şirket Windows Server 2012 R2’ye geçiş yapılması öneriliyordu.

Microsoft’un bulut platformu pazarlama müdürü Mike Schutz, müşterilerin büyük bir kısmının Microsoft’un önerisini dikkate alarak bu geçişi tamamladıklarının iyi haber olduğunu söyledi. Ancak hala bu işlemi tamamlamayanlar var. Microsoft, güvenlik iyileştirmelerini keserek onları kendi sunucularını korumak üzere terk edecek.

Windows Server 2003 için, Windows XP’de olduğu gibi, Premier Destek planı kuruluşlar için bir başka seçenek olarak göze çarpıyor. Şirketler Microsoft’a para ödeyerek bir süre daha güvenlik düzeltmeleri alabilirler ancak bu da cüzdanı zayıf olanlar için uygun görünmüyor.

ABD Donanması, Windows Server 2003, Windows XP, Office 2003 ve Exchange 2003 için bir süre daha güvenlik güncelleştirmeleri alabilmek adına Microsoft’a 9.1 milyon dolar ödeyerek genişletilmiş destek sözleşmesi imzalamıştı.