Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Yemek Takımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Seramik, cam, fine bone ya da granit kaplama gibi farklı malzemeler kullanılarak tasarlanan ürünler farklı renk ve desenlerdeki çeşitlilikle seçim aşamasını biraz zorlaştırabilir. İşte sofraların vazgeçilmezleri yemek takımlarını alırken göz önünde bulundurmanız gereken noktalar…

Yemek Takımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Yemek takımları, öğle yemeklerine ya da akşam davetlerine özel hazırlanan lezzetli yemekleri en güzel şekilde servis etmenizi sağlayan ürünlerdir. Keyifli bir yemek keyfi yaşatacak takımlar, farklı ihtiyaçlara hitap edecek şekilde üretilir.  Seramik, cam, fine bone ya da granit kaplama gibi farklı malzemeler kullanılarak tasarlanan ürünler farklı renk ve desenlerdeki çeşitlilikle seçim aşamasını biraz zorlaştırabilir. İşte sofraların vazgeçilmezlerini alırken göz önünde bulundurmanız gereken noktalar…

 

Yemek Takımları Arasındaki Farklar Neler?

 

Sofralarımızı donatacağımız lezzetli yemekleri en mükemmel şekilde sunmanızın yolunu açan yemek takımı çeşitleri, farklı özelliklere sahip olabilirler. Takımlar arasındaki temel farklardan biri üretiminde kullanılan malzemelerdir.

  • Porselen mutfak ürünlerinde kullanılan malzemelerden biri olup genel özelliklerine bakıldığında pürüzsüz yapıda olduğu görülür. Ayrıca porselen çeşitlerinden bazıları yarı saydam özelliğe sahip olabilirler. Sofralarınıza farklı dokunuş yapmanızı sağlayacak ürünler, ayrıca seramikten de üretilebilir.
  • Sofralarınızı donatacağınız takımlarda sıklıkla tercih edilen seramik ile şık bir yemek masası dekorasyonuna imza atabilirsiniz. Dilerseniz stonware ile üretilen takımlara da göz atabilirsiniz. Zira kil, kuvars ve kaolin gibi malzemelerin birleşimi olan stonware, dayanıklı yapısıyla dikkat çeker.
  • Yemek takımı çeşitleri ayrıca renk bakımından farklılık gösterebilir. Softalarınızda görmek isteyeceğiniz renkleri de dikkate alarak bir seçimde bulunabilirsiniz. Mavi, kırmızı, metalik, beyaz ya da pembe gibi renk alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.
  • Takımlar ayrıca, kişi sayısı olarak da farklılık gösterebilir. Kalabalık sofralar mı kuruyorsunuz yoksa birkaç kişilik bir takıma mı ihtiyacınız var? Bu tarz sorulara cevap vererek 6 kişilik ya da 12 kişilik yemek takımı seçeneklerine yönelebilirsiniz.

 

Hangi Yemek Takımı Daha Sağlıklı?

 

Farklı ihtiyaçlara ve zevklere yönelik hazırlanan takımları satın almadan önce sağlıklı malzemeden üretilip üretilmediği de atlanmaması gereken bir konu.

Uzun vadede güvenle kullanabileceğiniz modeller arasında porselen takımlar yer alır. Sağlıklı ve dayanıklı yapıdaki bu malzemeden üretilen modeller hem günlük hem de özel davetlerde kullanılabilir.

Sağlıklı alternatifler arayışı içerisindeyseniz, stoneware ile üretilen takımları da tercih edebilirsiniz. Genel olarak mutfak gereçlerinin yapımında son zamanlarda sıklıkla kullanıldığı görülen stoneware, sağlam bir ürün olmasının yanı sıra kolay temizlenebilir yapıdadır. Dış etkenlerle tepkimeye girmediğinden dolayı ise hijyenik olarak görülür.

İnsan sağlığına uygun bir diğer malzeme ise fine bone olmaktadır. Diğer porselenlere kıyasla  daha dayanıklı olan malzeme ısı değişimlerinde veya darbelerde kolayca kırılmaz. Güzel sunumlar yapmanızı sağlayacak fine bone takımlarını listenize dahil edebilirsiniz.

Yemek takımı denildiğinde akla gelen Karaca, kategorisinde kaliteli ve dayanıklı malzemelerden üretilen modellere yer verir. Fine Pearl takımların yanı sıra Fine bone, stoneware seramikten üretilen modeller ve daha nicesi sofralarınıza zarafet katmayı başarır. Modeller, şık tasarımlarının yanı sıra sağlıklı yapıları ile göz doldurur.

 

Yemek Takımları Özellikleri Nedir?

 

Karaca kategorisinde her bütçeye, zevke ve ihtiyaca yönelik üretilen takımlar, şık bir yemek masası takımı oluşturmak isteyenleri büyüler. Takımlar, şık, zarif ve göz alıcı görünümleri ile cezbeder.

12 kişilik takımlar kalabalık sofralara hitap ederken 6 kişilik yemek takımı çeşitleri, daha az gruplar tarafından tercih edilebilir. Takımlar içeriğine göre servis tabağı, çukur tabak, kase, pasta tabağı, kayık tabak, tuzluk ve biberlik gibi ürünleri içerebilir.

Modeller, renk olarak beyaz, metalik, altın, kırmızı ve metal olabilir  Seçenekler arasında ayrıca multicolor renge sahip takımlar da bulunur. Renk çeşitliliğinin yanı sıra  geleneksel, art deco, modern, klasik, barok ya da fütüristik stil seçenekleri arasından dilediğiniz modelleri inceleyebilirsiniz. Tarzınıza hitap eden takımı alışveriş listenize ekleyebilirsiniz.

Karaca kategorisinde ayrıca kare, yuvarlak ya da farklı şekillere sahip takımlar bulunur. Zevkinize en uygun modeli tercih ederek lezzetli yemeklerinizi şık takımlarda sunabilirsiniz. Yemek takımı fiyatları, ürünlerin malzemelerine, renk ve desenlerine göre farklılık gösterebilir. Kaliteleri ile uzun süre sofralarınızı şıklıkla taçlandıracak takımları alırken özelliklerine ve materyallerine bakarak bir seçimde bulunabilirsiniz. Her bütçeye hitap eden yemek takımı çeşitleri ile sevdiklerinizle keyifli yemek vakitleri oluşturabilirsiniz.

Kaliteli, şık ve estetik yemek takımı modellerini incelemek için Karaca’yı ziyaret edebilirsiniz. Zevkinize ve ihtiyacınıza uygun takımları vakit kaybetmeden sepetinize ekleyebilirsiniz.