Sosyal Medya

Otomobil

Yeni Captur Plug-in hibrit, Yenilikçi E-TECH Hibrit Teknolojisi

Yeni Captur Plug-in hibrit, Yenilikçi E-TECH Hibrit Teknolojisi. E-TECH yenilikçi motor özellikleri nelerdir? Yeni Captur Plug-in Hibrit.

RENAULT GRUBU, YENİLİKÇİ E-TECH HİBRİT TEKNOLOJİSİ İLE ELEKTRİFİKASYON STRATEJİSİNİ GÜÇLENDİRİYOR:

YENİ CLIO E-TECH, YENİ CAPTUR ve MEGANE E-TECH PLUG-IN

Renault Grubu, Yeni Clio’nun hibrit versiyonun yanı sıra Yeni Captur ve Yeni Megane’ın şarj edilebilir hibrit (Plug-in) versiyonlarının tanıtımını gerçekleştiriyor: Clio E-TECH 140 bg, Yeni Captur E-TECH Plug-in 160 bg, Yeni Megane E-TECH Plug-in 160 bg.

Bu yeni hibrit modeller ile birlikte Renault Grubu, ZOE, Twizy ve Kangoo Z.E. %100 elektrikli modellerinden oluşan geniş elektrikli araç ürün gamını tamamlıyor. Yeni E-TECH hibrit ürün gamı, CO2 salımını ve yakıt tüketimini sınırlandrırarak müşterilere ihtiyaçlarına en uygun otomobili seçme imkanı sağlayacak. En çok satılan modellerde ulaşılabilir bu ürün gamı ile elektrikli otomobil kullanma keyfi ve deneyimi daha geniş kitlelere ulaşacak.

Herkes için sürdürülebilir mobilite yaklaşımında bir dönüm noktası olan elektrikli mobilitenin öncüsü ve uzmanı olan Renault Grubu, 10 yılı aşkın süredir elektrikli araç deneyimi çerçevesinde, dinamik ve verimli hibrit motor seçeneklerini müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Clio E-TECH, şehir içindeki kullanım süresinin %80’ini tamamen elektrik modunda gerçekleştirerek benzinli bir motora kıyasla %40’a kadar yakıt tasarrufu sağlıyor. Yeni Captur E-TECH Plug-in ve Yeni Megane E-TECH Plug-in, karma kullanımda (WLTP) 50 kilometreden 135 km/s hıza kadar ve şehir içi kullanımda 65 kilometreye kadar (WLTP şehir) %100 elektrikle kullanım imkanı sunuyor. E-TECH motorlar daha iyi sürüş keyfi, mükemmel yakıt optimizasyonu, yavaşlama sırasında gelişmiş pil şarjı gibi avantajlar sağlıyor.

Renault hibrit motorları iki versiyon olarak sunuluyor: “Full hibrit” için E-TECH (HEV veya “hibrit”) ve “plug-in hibrit” için E-TECH Plug-in (PHEV veya “şarj edilebilir hibrit”). E-TECH motor, CMF-B ve CMF-C/D modüler platformları sayesinde bu modellere kolayca entegre edilebiliyor.

Hibrit teknolojisi, aynı zamanda Renault F1 Takımının geniş bilgi birikiminden ve F1 yarışları için geliştirilen teknolojiden faydalanıyor.

Yeni hibrit motorlar, İttifak’ın deneyim ve sinerjisine dayanıyor. Renault Grubu, bugün ve yarın herkes için sürdürülebilir mobilite vizyonu çerçevesinde 2022’ye kadar 100% elektrikli 8 model ve hibrit & şarj edilebilir hibrit 12 model ile ürün gamında elektrifikasyonu hızlandırıyor.

Yeni Captur – Plug-in hibrit

Fransa ve Avrupa’da segment lideri olan Captur, yeni tasarım ve yeni bir teknolojik boyut ile başarılı DNA’sını güçlendiriyor. Yeni Captur, şarj edilebilir (Plug-in) hibrit E-TECH motoru ile Renault Grubu’nun mobilite vizyonunun üç temel özelliğini taşıyor: otonom, bağlantılı ve elektrikli.

E-TECH Plug-in 160 bg motor ve yüksek kapasiteli pil (105 kg sınırlı ağırlık için 9,8 kWh ve 400V), karma tüketimde (WLTP) 135 km/saate kadar 50 km’den fazla, şehir içi kullanımda ise (WLTP City) 65 km’ye %100 elektrikle çalışma imkanı sunuyor. Yeni Captur, günlük yolculuklarda yakıt tüketmeden elektrikle çalışabiliyor. Uzun yolculuklarda, hafta sonlarında veya tatillerde ise menzil konusunda önemli bir performans sunuyor.

Yeni Clio E-TECH modelindekine benzer olarak, Yeni Captur E-TECH plug-in modelinin inovatif teknolojisi, maksimum elektrikli sürüş verimliliği sunuyor: Her zaman elektrikli modla başlayan model, sessiz ve konforlu sürüşünün yanı sıra sınıfının en iyi tepkiselliği ile benzersiz bir sürüş keyfi sunarken enerji kaybını sınırlıyor. Elektrikli araçlardan alınan fren sitemi ve F1 deneyimlerinden elde edilen enerji yönetimi uzmanlığının bir ürünü olan mükemmel enerji performansı, maksimum enerji geri kazanımı ve hızlı akü şarjı sağlıyor. Yeni Captur E-TECH Plug-in, karma tüketimde 1,5 L/100 km tüketirken 32 gram CO2/km (WLTP) değerine sahip.

Captur Plug-İ In’de “E-Tech Plug-in Hybrid” logoları bulunuyor. Yakıt deposu, aracın sol tarafında, şarj soketi ise sağ tarafta bulunuyor. Bu soket, renge göre şarj durumunu gösteren bir gösterge ışığına sahip: mavi (şarj ediliyor), yeşil (şarj edilmiş), turuncu (beklemede), kırmızı (şarj edilmemiş). Vites kolundaki “E-TECH” logosu da dahil olmak üzere “Akıllı Kokpit”te belirli işaretler bulunuyor.

Yeni Captur E-TECH Plug-in, sınıfının en büyük iki ekranına sahip: 10.2 inç dijital gösterge paneli ve Renault EASY LINK sistemli 9.3 inç multimedya ekranı. Bu iki ekran, aktif sürüş modlarının izlenmesini kolaylaştırıyor. Gösterge paneli ekranında, akış değişimlerini, enerji geri kazanımını, gerekli şarj süresini veya pilin mevcut şarj seviyesini görüntülemek mümkün oluyor.