Sosyal Medya

Donanım

DJI Mavic Air 2, 48 MP kamera ve daha uzun uçuş süresi

DJI Mavic Air 2, 48 MP kamera, daha uzun uçuş süreleri, daha kaliteli video çekim özellikleri ile 799 dolardan satılacak yeni model hakkında.

DJI 48 MP’lik Mavic Air 2 Modelini Duyurdu

Yeni DJI Mavic Air 2, 48 MP kamera ve daha uzun uçuş süresi sunan modelin satış fiyatı 799 dolar…

Dron konusunda en bilinen markalardan birisi olarak DJI bugün yeni bir model duyurdu. Mavic Air 2 modeli… Bir önceki model neredeyse iki yaşında bu nedenle yeni model oldukça iyi geliştirmeler ve yükseltmeler içeriyor.

Peki  Eski Mavic Air ile arasında Ne Fark Var?

En belirgin fark kullanılan 48MP’lik daha geliştirilmiş bir kamera, daha uzun kullanım süreleri sağlayacak pil ve video kalitesi olarak özetlenebilir. İşin güzel tarafı eski modelin lansman fiyatı olan 799 dolar ile satışa sunulacak olması…

Havadan fotoğraf ve video çekmeyi sevenler için oldukça sevindirici bir yükseltme bu. Zira DJI Mavic Air 2, 160mbps’de ve 8K video zaman aralıklarında 60 fps’de 4K video çekebilen 1/2 inç sensöre sahip. Sensörde daha yüksek kaliteli 12 megapiksel görüntüler oluşturmak için piksel bölmesi bulunur veya gerektiğinde tam 48 MP çözünürlüğü rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca 1080p’de 240 fps’ye kadar HDR video (4K 30 fps’de) ve ağır çekim çekebilir.

AI Özellikleri de geliştirildi

Teknik özellikler bir yana, DJI sahneleri tanımak ve drone’nun gündüz HDR veya otomatik olarak gece için DJI’nın Gece Modunu seçmesi gibi; en iyi çekim modunu seçmek için görüntüleme yapay zekasını geliştirildiğini de söylüyor.

Yeni DJI Mavic Air 2, 48 MP kamera ve daha uzun uçuş süresi

Selefinde Daha Ağır ancak?

DJI Mavic Air 2, selefinden biraz daha ağır, 430 yerine 570 gram fakat sadece 21 dakika yerine 34 dakika uçabilen daha büyük bir pil paketi içeriyor. Bu özellikler, daha verimli motorlar ve geliştirilmiş aerodinamik ile de desteklenmekte. Geliştirilmiş video aktarım teknolojisi ile de artık 10 kilometreye kadar olan mesafelerde daha güvenilir bir şekilde çalıştırmak mümkün kılınıyor.

DJI ayrıca nesne algılama sensörlerini ve yapay zekayı geliştirmeye devam ettiğini söylüyor. DJI Mavic Air 2, nesneleri algılayan ve çarpışmaları önlemek için insansı otomatik olarak yeniden yönlendiren; DJI’nin Gelişmiş Pilot Yardım Sistemi’nin (APAS) 3.0 sürümünü bu modelle kullanıma sunuyor.

DJI bu yeni sürümün karmaşık ortamlarda bile daha yumuşak geçişler ve daha fazla akışkanlık için 3D haritalama yaptığını belirtiyor.

Ne zaman satışa sunuluyor?

Pandemi dönemi yüzünden Çin’de bugünden itibaren satışa sunulmasına rağmen, diğer bölgelerde ön siparişlerin alımına başladı. 11 Mayıs’da ABD’de 15 Mayıs’ta Kanada’da satışa sunulacak. Ektra’larında olduğu paketi ise 998 dolar. Bunun içinde omuz çantası, ND filtreleri, şarj göbeği ve üç ekstra pil yer alıyor.