Sosyal Medya

Samsung

Yeni Galaxy Z serisinin yaratıcı kampanyaları dünya çapında yoğun ilgi gördü

Samsung’un katlanabilir dönüşümün öncüsü yeni Galaxy Z Flip4 ve Z Fold4 katlanabilir akıllı telefonları, dünya çapında birer ikon haline geldi.

Yeni Galaxy Z serisi telefonların yaratıcı kampanyaları dünya çapında yoğun ilgi gördü

Samsung’un katlanabilir dönüşümün öncüsü yeni Galaxy Z Flip4 ve Z Fold4 katlanabilir akıllı telefonları, dünya çapında birer ikon haline geldi. Serinin, Brezilya, Belçika, Japonya, Çek Cumhuriyeti ve Tayvan’daki yaratıcı reklam kampanyaları büyük ses getirdi.

Samsung, yeni Galaxy Z Flip4 ve Z Fold4 katlanabilir akıllı telefonları için dünya şehirlerinde çeşitli yaratıcı tanıtım kampanyaları gerçekleştirdi.

Brezilya’da katlanıp açılabilen saatli dev reklam panoları

Samsung, Brezilya’nın Rio de Janeiro ve São Paulo kentlerinde kullanıcıların yeni Galaxy Z Flip4’i inceleyebilmeleri için dev reklam panoları kurdu. Reklam panolarında, telefonun katlandığında nasıl göründüğü sergilendi. Kullanıcılar, sosyal medyaya #GalaxyExperienceRJ etiketiyle bir selfie yüklediğinde, fotoğrafları dev reklam panosu üzerinde, Galaxy Z Flip4’ün kapak ekranında sergilendi. Ayrıca şehir merkezinde dört farklı lokasyonda kurulan, katlanıp açılabilen saatli reklam panoları da bir hayli ilgi çekti.

 Belçika’da otobüs duraklarına Galaxy Z Flip4 tasarımlı sandalyeler yerleştirildi

Samsung, Belçika’da otobüs duraklarına Galaxy Z Flip4 şeklinde tasarlanan sandalyeler yerleştirdi. Katlanabilir telefon biçimindeki bu sandalyeler, fiziksel birer oturma alanı olarak kullanılıyor. Böylece, otobüs bekleyenler için hem rahat bir oturma alanı hem de eğlenceli görüntüler sunuyor. Samsung’un otobüs durağındaki tanıtım kampanyası, beş farklı mekanda yaklaşık bir ay boyunca sergilendi ve sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Japonlar, Galaxy Z Flip4 FlexCam ile yaratıcılıklarını sergiledi

Galaxy Z Flip4’ün Japonya’daki tanıtım kampanyasında, telefonun suya dayanıklılığı ve FlexCam özelliği sergilendi. Kampanyada, telefon su dolu bir hazneye yerleştirildi. Sonrasında ise telefon kamerası, gökyüzünde uçan Japon balıklarını gösteren çarpıcı ve yaratıcı bir fotoğraf çekti. Kampanya büyük ilgi görürken, 20 günde 240 bin beğeni aldı. Birçok kullanıcı, Galaxy Z Flip4’ü bizzat denemek istediğini belirten yorumlar yaptı. Kampanya içeriğinde kullanılan teknikler Japon influencer @aaa_tsushi’nin Instagram hesabında görülebiliyor.

Çek Cumhuriyeti’nde dikkat çeken ürün giydirme kampanyası

Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrindeki kampanyada ise Galaxy Z Flip4’ün ikonik renklerine bürünen bir tramvay, şehirde dolaşmaya başladı. Ayrıca, Z Flip’in FlexCam’i tramvayın penceresine denk gelecek şekilde ‘ürün giydirme’ yapıldı. Tramvay üzerinde yolcuların telefonla görüntüleri çekiliyormuş hissiyatı yaratıldı. Kullanıcıların yoğun ilgisini çeken kampanyanın farklı rotalarda da yapılması planlanıyor.

Tayvan’da Galaxy Z Serisi için büyüleyici drone gösterisi

Samsung, yeni Galaxy Z serisi için Tayvan’daki Sun Moon Gölü’nde büyüleyici bir drone gösterisi de gerçekleştirdi. Hem dikey hem de yatay olarak simetrik tasarımlara sahip katlanabilir telefonlar açıldığında bir aynayı anımsatıyor. Aynı şekilde Ay’ın göl yüzeyindeki yansıması da ayna gibi göründüğünden, Samsung bu görüntüden ilham aldı ve drone gösterisini Sun Moon Gölü’nde yapmayı tercih etti. Kampanya;  ürün ile coğrafya arasındaki benzerliklere dikkat çekerek, kullanıcılar ile etkileşim kurmayı başardı.

Gösteri kapsamında, 30 günlük bir çalışmayla senkronize edilen ve parlak ışıklarla süslenen 500 drone gökyüzüne havalandı. Galaxy Z Fold4 ve Z Flip4’ün silüetleri ve çeşitli görüntüler oluşturuldu. Drone’lar aracılığı ile Galaxy kelimesi yazıldı. Drone’lar gece saatlerinde gökyüzünü süslerken, etkinlikte bulunanlar etkileyici anlar yaşadı.