Sosyal Medya

Android

Yeni Motorola 5G Razr, orjinalinden çok daha iyi!

Yeni Motorola 5G Razr özellikleri geliştirildi, şikayet edilen bazı sorunları da 5G modelinde giderildi. Bir amiral gemisi olmasa da...

Yeni Motorola 5G Razr, orjinalinden çok daha iyi!

Samsung’un katlanabilir akıllı telefonlar ile başlangıcı biraz sıkıntılı başlamış olabilir. Galaxy Fold’un katlanman mekanizmasında yaşanan sorunlar, şirketin bu konuda neleri yapabileceğini göstermesi açısından kendine olan güveni biraz zedelemişti.

Ardından katlanabilir ekranlar ile ilgili belki de en dikkat çeken model Motorola’nın RAZR‘si oldu. Efsane kapalı model bir anda katlanma mekanizması gayet başarılı ve son derece iyi satması beklenen bir model olarak karşımıza çıkmıştı.

Ancak işlevsel olarak mükemmel bir katlanabilir model olsa bile, beklentileri karşılamada zorlandı. Yine de Motorola kolaya kaçmadan bir sonraki 5G modelinde orjinalindeki sıkıntıları gidermeye çalışmış görünüyor.

Markanın yeni 5G Razr modeli değiştirilmiş bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Bu yeni modelde bir önceki orjinal modeldeki bazı sıkıntılar da giderilmeye çalışılmış. Öncelikle bunun hala bir amiral gemisi özellikleri olan bir akıllı telefon olmadığını ve bu nedenle 1400 dolar gibi olan satış fiyatının görmezden gelinmemesi gerektiğini belirtmekte fayda var. Ancak; kapalıyken de kullanılabilen, son derece cep dostu bir katlanabilir isteyenler için Motorola doğru yolda olabilir.

Motorola, Razr’ın “tasarım öncelikli” bir cihaz olduğu konusunda her zaman netti ve klasik flip telefonlarının ilk katlanabilir modeli için sunduğu görsel titreşimi yeniden yaratmak için büyük çaba sarf ediyor.  Bu nedenle temel iki değişikliğe gidilmiş. Öncelikle çene tabir edilen alt kısım şimdi çok daha az. İkincisi şimdi biraz daha tombul…

48 MP kamera

İç taraftaki değişikliklerde ise çok daha iyi kamera seti yerleştirildi. 16MP’lik arka kamera aslında kötü değil ancak benzer fiyatlı rakiplerinin oldukça gerisinde kalıyordu. Bu nedenle yeni Motorola 5G Razr modelinde 48 MP’lik kamera kullanıldı.

Snapdragon 765G ve 8GB RAM

İşlemci tarafında ise Snapdragon 710 yerine 8GB RAM ile desteklenen Snapdragon 765G tercih edildi. Bu, OnePlus Nord, TCL 10 5G ve LG Velvet’in belirli sürümleri gibi uygun fiyatlı, 5G dostu yeni bir akıllı telefon grubunda göreceğiniz aynı harika ama çok kaliteli olmayan yonga seti. Yeniden belirtmek isterim burada dediğim gibi; amiral gemisi gücüyle çalışmıyoruz, ancak yeni Razr bu sefer çok daha sorunsuz çalışması için gereken her şeye sahip…

Hız artışı tarafında ise özellikle ABD operatörlerinden T-Mobile ve AT&T’nin kullandığı Sub 6 5G ağlarına uygun olarak tasarlandı. Doğal olarak, bu ekstra beygir gücü ve ağ desteği güç tüketimini etkileyebilir, bu nedenle Motorola ayrıca yeni Razr’a biraz daha büyük bir pilde kullandı. Kapasite 2.510 mAh’ten biraz daha yukarı 2800 mAh’e yükseldi. Yine de verdiğiniz paraya göre biraz daha küçük pille çalıştığını söyleyebiliriz.

 

Yine de Motorola doğal olarak pil ömrünün sorun olmayacağını söylüyor. Bu kısmen insanların Razr modelini genel olarak nasıl kullandıklarından kaynaklanıyor. Zira kullanıcıların büyük bir çoğunluğu büyük dahili ekrandan çok daha az güç çeken telefonun 2,7 inç harici dokunmatik ekranını kullanmaktan gerçekten keyif alıyor. Bu nedenle çok daha az enerji tüketimi oluyor.

Sorun şu ki, orijinal Razr’ın yazılımı çok fazla esnekliğe izin vermiyordu; bu daha küçük ekranı bildirimlerinizi kontrol etmek, bir selfieyi çerçevelemek veya bir mesaja hazır bir yanıt vermek için kullanabileceğiniz anlamına geliyordu.

Motorola’nın bu ikinci nesil Razr için yaptığı en büyük değişiklik, bu sınırlamaların kaldırılması oldu. Bu küçük ekranda sağa kaydırın ve Motorola’nın kullanım kolaylığı için derlediği YouTube, Google Haberler, Google Home ve daha fazlası gibi bir avuç uygulamaya hızlı bir şekilde erişin. Daha da iyisi, bu kısayol listesine istediğiniz uygulamayı ekleyebilirsiniz, böylece Razr’ı hiç açmadan günün en azından bir kısmını atlatmanız için iyi bir şans var.

6,2 inç esnek dahili ekranı Motorola’nın burada değiştirmediği bir kaç şeyden biri. 876×2142 piksellik bu ekrandan daha iyi çözünürlüğe sahip bir ekranın ikinci nesil Motorola Razr’da olması beklenebilirdi…

Her ne olursa olsun katlanabilir ekranlı akıllı telefon sektörde hala tartışmalı ve Motorola bana göre en rahat kullanılabilir şekli şimdilik pahalı sunan bir konumda. Yeni özellikleri ile bir amiral gemisi olmasa da onlardan geri kalmamak ve 5G çağını da yakalamak istiyor…