Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Yeni Nesil Dijital Organize Bölgesi “Sanayiplatformu.com”

"Yeni nesil dijital organize bölgesi Sanayiplatformu.com" dijitalleşmenin üretim alanındaki en önemli örneklerinden birisi. Lale Yumrukçal Sanayiplatformu.com hakkındaki merak ettiklerimizi içtenlikle yanıtladı.

Yeni Nesil Dijital Organize Bölgesi “Sanayiplatformu.com”

 

Dijital dönüşüm hayatımızın her alanını etkilemeye devam ediyor. İşletmelerin iç ve dış ticaretlerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla kurulan yerli ve milli buluşma alanı yada kurucusu Lale hanımın ifadesiyle,  “Yeni nesil dijital organize bölgesi Sanayiplatformu.com” dijitalleşmenin üretim alanındaki en önemli örneklerinden birisi. Lale Yumrukçal Sanayiplatformu.com hakkındaki merak ettiklerimizi içtenlikle yanıtladı.

 

Lale Yumrukçal Sanayiplatformu.com Kurucu Ortağı

 

Bir B2B iletişim ağı olan sanayiplatformu.com hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

İşletmelerin iç ve dış ticaretlerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla kurulan yerli ve milli buluşma alanı sanayiplatformu.com; makine imalatı, talaşlı imalat ve diğer işçilikler, malzeme ve hırdavat sektörlerini dijital alana taşıyor. Verimli satın alım yapmak isteyen imalatçı firmalar ve ticaretlerini büyütmek isteyen tedarikçi firmaları bir araya getiren platformumuz, günlerce organize sanayi bölgesi gezerek ya da aradığı ürün için internette arama motorlarında uzun zaman harcayarak en iyi iş ortağını bulma çabasını ortadan kaldırıyor. Birbiriyle ilişkili olan sanayinin dört ana kolundaki firmaları buluşturduğumuz sanayiplatformu.com, tamamen sektörler özelinde uzman hizmet sunuyor. Bir sanayi çarkı gibi dönen bu dört ana sektör altında detaylı bir sektör-ürün ağacı bulunuyor. Ayrıca platformumuz farklı sektörlerdeki alıcıların bu dört sektör ile ticaret yapabilmesine de olanak sağlıyor. Platformumuzda son tüketiciye ürün satan firmalar yer almıyor.  Amacımız, firmalara network alanı yaratmak, bu alanda da talep teklif yönetimi yapmalarını sağlamak. Bir e-ticaret sitesi olmayan firmalar platformumuzda doğrudan ürün satışı yapamıyor ancak üye firmalar satmak istedikleri ikinci el makinelerini ya da âtıl stok ve ürünlerini burada sergileyerek potansiyel alıcılara ulaşabiliyor. Platformumuzun diğer bir özelliği ise kariyer havuzu oluşturmak için gerekli alt yapıyı sağlıyor olması. Bu noktada firmalar, iş ilanı yayınlayabildiği gibi bireysel üyeler de kendi özgeçmişleriyle iş arayışlarını duyurabiliyor.

Sanayiplatformu.com’u yeni nesil dijital organize sanayi bölgesi olarak konumlandırıyorsunuz? Bu noktada sanayiplatformu.com’un ayrıştığı noktalar nelerdir?

Ticaretteki birçok prosesi dijitale taşıyarak satın alma süreçlerini kolaylaştıran sanayiplatformu.com, bir e-ticaret sitesi ya da alım satım yapılan bir platform değil. Bizim sistemimiz; kapsamlı alt yapı, etkili organizasyon yapısı ve oluşturduğumuz geniş sektör dizini sayesinde ticaretin iki ucunu birleştiren bir yapı. Sanayiplatformu.com’u talep ve teklif yönetimini dijitalleştiren bir B2B pazar yeri ve sınırları olmayan bir dijital OSB olarak tanımlayabiliriz. Bu anlamda sistemsel ölçekte benzer yapılardan ayrılıyoruz. Alıştığımız ticaret normlarını biraz daha farklı bir perspektifte ele alıyor ve dijital bir kaynak bulma ağı yaratıyoruz. Bu noktada aslında dünyadaki en değerli şey olan bilgiyi sunuyoruz ve bu bizim en önemli farkımız diyebilirim. Bu anlamda çok geniş bir tedarikçi havuzumuz var ve doğru kişilere ulaşarak bu bilgiyi gerekli yerlere kanalize ediyoruz. Ayrıştığımız bir diğer nokta ise sistemin bir satış danışmanı gibi çalışması. Çok güçlü bir talep ve teklif sistemimiz var. Sistemimiz, doğru talebi en uygun ve doğru tedarikçi ile buluşturuyor. Detaylı sektör dizini yapımız ve her firma ve talebin sisteme dahil olma sürecindeki sistematik kontrol yapısı sayesinde süreçler sorunsuz işliyor. Firmalarla ilişkili teklif, talep, iş ilanına yapılan başvuru gibi tüm bildirimler sistem üzerinden firmalara e-posta ile bildiriliyor. Kesintisiz iletişim sağlayan müşteri destek birimimiz de ayrıca tüm bildirimleri üye firmalarımıza telefon ile bağlantı kurarak bildiriyor ve firmaları kullanıcı paneline yönlendirerek süreci hızlandırıyor.

Dijital organize sanayi bölgesi olan sanayiplatformu.com’da alıcı ve satıcı firmaları neler bekliyor?

Sanayiplatformu.com ile firmaların dijital dünyada daha fazla yer almasını sağlıyor, yeni nesil OSB kavramına inovatif bir boyut kazandırıyoruz. Makine imalatı, talaşlı imalat ve diğer işçilikler, hırdavat ve malzeme alanlarında yer alan firmaların birbiriyle ilişkisini, paydaşların taleplerini, ticaret mekanizmasını ve firmaların yapılarını merkeze alarak onlara özel çözümler geliştiriyoruz. İmalatçının aradığı ürünün tedarikçisinin bilgilerine kolaylıkla ulaşarak tam da ihtiyacı olan firmalarla buluşmasını sağlayan platformumuz alıcılara tedarikçi bilgisi sunuyor. Platformumuz tedarikçiler özelinde de bir dizi avantaj sağlıyor. En başta tedarikçiye müşteri bulan dijital bir çözüm ortağı olarak konumlanıyor. Şöyle ki, tedarikçiler platformumuzdaki pazar yeri dizinine dahil olup tedarikçi ağına katılabilmek için ücretsiz şekilde üye olabiliyor. Bu sayede tedarikçi, faaliyet gösterdiği tüm alanlarla ilgili olarak sektör ağacında dizinlenirken ürün/sektör/hizmet araması yapan alıcıların da tedarikçilere ulaşması kolaylaşıyor. Örneğin; satın almacı aynı anda tek bir talep formuyla sadece aradığı işi yapan firmalara talebini iletiyor. Tedarikçiler ise platforma üye oldukları sürece taleplere cevap verebiliyor ve görünümün yanı sıra bilinirlik de elde ediyorlar. Üstelik firmalar platform üzerinden talep ve teklif yönetimi sağladıklarında kayıtlı bir satın alma süreci yürütmüş oluyorlar.

 

Peki, kimler üye olabiliyor? Sanayiplatformu.com’un üyelik sistemi hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Platformumuzun kapsamında bulunan sanayi kollarında faaliyet gösteren firmalar ve bireysel olarak kişiler sistemimize üye olabiliyor. Fason işçilik söz konusu olduğunda ise platform her sektöre hizmet sağlıyor. Yani fason işçilik yaptırmak isteyen tüm sektörler sisteme dahil olup hizmet alabiliyor. Bu noktada iki farklı üyelik modeli sunuyoruz. Bunlardan ilki olan standart üyelik tamamen ücretsiz. Bu üyelik modeli, ayrıntılı firma sayfası oluşturmayı, ilgili sektörlerde listelenerek tedarikçi listesinde yer almayı ve ürün kataloğunu yüklemeyi sağlıyor. Ayrıca talep havuzunu görme, kendi sektörleriyle ilgili 10 adet talebe teklif verme ve direkt olarak firmasına özel beş adet talep alabilme gibi avantajları da bulunuyor. Premium üyeler ise yine ayrıntılı firma sayfası oluşturabildiği ve ürün kataloğunu yükleyebildiği gibi sektör ağacında ve arama listelerinde öncelikli şirket görünümü hakkı elde ediyor, tekliflere sınırsız cevap verebiliyor ve sınırsız talep alabiliyor. Bunlara ek olarak kampanyalı stok fazlası ürünlerini ve ikinci el makinelerini depo/ikinci el satışı için sergileyebiliyor. İş ilanlarını yayınlayabiliyor, yeni ürün/iş haberi ve firma duyurularını yayınlayabiliyor. Tüm üyelerimiz ücretsiz bir şekilde, bu dört sektör kapsamına giren ihtiyaçları için satın alma talebi de oluşturabiliyor. Böylece firmalarını sistemde tedarikçi olarak listelemiş olurken diğer taraftan talep oluşturarak tedarikçi havuzlarını da genişletme imkânı buluyorlar.

 

Dijital değişimin değil dönüşümün konuşulduğu bugünlerde sanayiplatformu.com üyelerine hangi dijital avantajları sağlıyor?

Bugün dünyanın her noktasında dijital dönüşüm bir seçenekten ziyade zorunluluk olarak kabul ediliyor. Çünkü sektör fark etmeksizin değişen dinamiklere ayak uydurabilmek ve özellikle de konvansiyonel olarak yürütülen süreçlerde meydana gelen kopukluklar ve aksaklıkları nötralize edilebilmek büyük oranda işlerin dijital bir anlayışla yapılması gerektiğini ortaya koyuyor. Bugün baktığımızda alıcı-tedarikçi zincirinin oluşturulması, iş proseslerinde devamlılığın sağlanabilmesi, raporlama, takip gibi süreçlerin ve performans ölçümlerinin yapılabilmesi gibi tüm ihtiyaçlar firmaların dijitalleşmesini gerektiriyor. Biz sanayiplatformu.com olarak firmaların tedarik ve potansiyel müşteri bulma süreçlerini dijitale taşıyarak koordinasyondan ölçülebilirliğe, izlenebilirlikten güçlü bir iletişime kadar birçok noktada avantaj sağlıyoruz. Amacımız; bağlantı kurmak, bilgi edinmek, iş sağlamak ve en önemlisi de ticaret hacmini büyütmek isteyenler için online bir alan yaratmak. Özellikle de Türkiye’deki girişimlerin yüzde 99,8’ini oluşturan KOBİ’lerin alıcı-tedarikçi bulma, talep ve teklif verme gibi işlerini dijitale taşıyarak birçok alanda hız, verimlilik, esneklik ve izlenebilirlik sağlıyoruz.