Sosyal Medya

Fintech

Yeni nesil fotoğraf baskı platformu Clicksy yatırımcılarını arıyor

Global ölçekte büyük bir pazar payına sahip “foto kitap” ürününün Türkiye’deki öncüsü Clicksy, paya dayalı kitle fonlaması turuna çıkarak yatırımcılarla buluştu.

Yeni nesil fotoğraf baskı platformu Clicksy yatırımcılarını arıyor

Global ölçekte büyük bir pazar payına sahip “foto kitap” ürününün Türkiye’deki öncüsü Clicksy, paya dayalı kitle fonlaması turuna çıkarak yatırımcılarla buluştu. Türkiye’nin en aktif kitle fonlama platformu fonbulucu üzerinde 28 Ekim 2022’ye kadar devam edecek olan tur sonuna kadar 2 milyon 900 bin TL fona ulaşmaya çalışacak olan girişim şirketi %9 pay arzı gerçekleştirecek. Akıllı algoritmasıyla kullanıcılara kolaylıkla ve hızla fotoğraf baskı deneyimi yaşatan, hem uygulama hem de masaüstünde hizmet veren Clicksy, yatırım turu sonrası pazarlama faaliyetlerine hız vererek 36 ay sonunda 73 milyon TL ciro, 23 milyon TL brüt kâr elde etmeyi hedefliyor.

En değerli anılarınızı dijital dünyadan alıp kaliteli bir baskıyla kapınıza kadar getiren yeni nesil fotoğraf baskı platformu Clicksy yatırım turuna çıktı. Akıllı algoritması, üstün teknolojisi ve kullanıcılara sunduğu tasarım özgürlüğüyle fotoğraf albümü, fotoğraf baskı, çerçeveli ürün ve daha pek çok kişiselleştirilebilir hediye hazırlama imkanı veren, Avrupa ölçeğinde sektöründeki en gelişmiş uygulama ve web yazılımlarından biri. Clicksy, 28 Ekim 2022’ye kadar fonbulucu Invest’te devam edecek tur boyunca bireysel ve kurumsal yatırımcılara şirket paylarının %9’nu arz ederek 2 milyon 900 bin TL finansmana erişmeyi hedefliyor. Girişim şirketi, yatırım sonrasında önce Avrupa ardından Arap Yarımadası ile Türk Cumhuriyetleri’ne satışa başlayacak ve B2B kanalında düğün ve yenidoğan fotoğrafçıları ile iş birliği yaparak sektörün dijital dönüşümüne katkıda bulunacak.

Clicksy, yatırım turunun başlama tarihi olan 29 Ağustos Pazartesi saat 10.00 itibari ile ilk 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılarına %20 fazladan pay verecek. Ek paylar Merkezi Kayıt Kuruluş (MKK) nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Girişim şirketi yatırımcılarını Clicksy ile tanıştırmak adına yatırım tutarları oranında belirlenen ürünlerinden hediye edecek. Yatırımcılar ayrıca FONBULUCU15 koduyla yatırım turu boyunca %15 indirimden yararlanabilecek.

Gelişmiş versiyonlarla dünyaya açılmaya hazır

Kişiye özel fotoğraf albümü konseptini daha kaliteli bir baskıyla Türkiye’ye taşımak ve bu pazarın B2C kanadında büyümesine öncülük etmek üzere yola çıkan Clicksy, Kasım 2021 sonunda yayına aldığı uygulama versiyonuna Mayıs 2022’de masaüstü versiyonu ekledi. Bugüne kadar Türkiye’nin 81 ilinden 50 binden fazla kişinin uygulamayı indirmesini sağlayan girişim,  iOS ve Android telefonlarda aktif 25 binden fazla kayıtlı kullanıcıya erişti. Kayıt olma oranında %73, başarılı sipariş oranında %30, ortalama sepet tutarında 210 TL’yi yakalayan Clicksy, masaüstü versiyonunda ise iki ayda 4 bin 500 kullanıcıya ulaştı ve dijital pazarlama aktiviteleri sayesinde her ay 1 milyonun üzerinde etkileşimle büyümeye devam ediyor.

Yatırım sonrasında yeni fikirlerle hızla geliştirerek dünyaya açılma planlarını yapmış durumda olduklarını söyleyen  Clicksy Kurucusu Erdil Akın,

“Tur sonrası elde edeceğimiz finansmanla önce Avrupa sonra da  Arap Yarımadası ile Türk Cumhuriyetleri’ne satışa başlamayı ve B2B kanalında düğün ve yenidoğan fotoğrafçıları ile iş birliği yaparak sektörün dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı arzu ediyoruz. Ayrıca kurumsal şirketler ile paydaşlık kurarak kişiye özel fotoğraf albümü ya da takvimleri ile birlikte yılbaşı ve doğum günleri için hediyelik kutu sektörüne gireceğiz. Türkiye’nin önde gelen pazaryeri platformları, spor kulüpleri ve markaları ile iş birliği görüşmelerimiz halihazırda sürüyor. Fiziksel baskı ürünlerimizin yanı sıra kullanıcılarımızın yaptıkları bu özel tasarımların dijital versiyonlarını sosyal medyada paylaşabileceği, filtreleyip makyajlayabileceği çok daha gelişmiş bir versiyonumuz da kısa zaman zarfında yayına alınmış  olacak. Girişimimizin parlak geleceğine inanarak bize yatırım yapan yatırımcılarımızın desteğiyle pazarlama faaliyetlerimize de hız vererek 36 ay sonunda 73 milyon TL ciro, 23 milyon TL brüt kâr elde etme hedefimize son derece yakınız” dedi.

Kampanya videosuhttps://www.youtube.com/watch?v=Auv3sl3b2H0

Kampanya sayfasıhttps://fnb.lc/clicksy