Sosyal Medya

Donanım

Yeni nesil Panasonic PTZ kamera AW-UE160W/K tanıtıldı

Yeni geliştirilen görüntü sensörü, en yeni nesil görüntü işleme motoru ve sektörün ilk2 SMPTE ST2110 uyumlu PTZ kamerası ile donatılmıştır.

Çekimleri kolaylaştırmak için tasarlanmış yeni nesil Panasonic PTZ kamera AW-UE160W/K tanıtıldı

Yeni geliştirilen görüntü sensörü, en yeni nesil görüntü işleme motoru ve sektörün ilk2 SMPTE ST2110 uyumlu PTZ kamerası ile donatılmıştır.
Panasonic Connect Europe bugün, yayıncılık, canlı etkinlikler ve video prodüksiyonu dahil olmak üzere eğlence endüstrisinde yer alan müşteriler için hem yüksek kaliteli çekim hem de video prodüksiyon verimliliği sağlayan yeni nesil 4K entegre PTZ kamera AW-UE160W/K’yı duyurdu. 2023 takvim yılının 1. çeyreğinde satışa sunulacaktır.

Bu yeni amiral gemisi modeli, serbestçe konuma ve açılı olarak ayarlanabilen bir PTZ kameranın esnekliğini, yayın endüstrisinde kullanılan bir Sistem Kamerasının işlevselliğiyle birleştirerek daha benzersiz ve yeni görsel ifade sağlar. F14 / 2.000 LX 4’ün olağanüstü yüksek hassasiyeti  ve Yüksek Bve genişlikte NDI®6 özelliğinin yanı sıra AW-UE160, basit bir yazılım seçeneğiyle sunulan SMPTE ST2110’u destekleyen ilk kompakt PTZ kameradır.

AW-UE160W/K, sistem kameraları ve PTZ kameraların güçlü yönlerini birleştiren sektörün ilk ürünüdür. Ayrıca, çeşitli çekim yöntemleri kullanılarak ifade edilebilen benzersiz video efektleriyle endüstrinin en üst düzey sinematografisine sahiptir. Çok sayıda yeni işlev, izleyicilere benzeri görülmemiş bir perspektiften sürükleyici görüntüler de dahil olmak üzere yeni deneyimler sunar.

Ana Özellikler (Temel Özellikler)

1. Tavizsiz çekim performansı ve çalışabilirlik.

Bir stüdyo kamerasına eşdeğer F14 / 2.000 LX 4’ün yüksek hassasiyetine ve LUMIX’te bulunan en yeni nesil görüntü işlemeye ek olarak, AW-UE160, yüksek hızlı odaklama sağlayan ve hızlı hareket eden nesneleri çekmek için kullanılabilen yeni geliştirilmiş bir faz algılamalı otomatik odaklama (PDAF) ile donatılmıştır. Yeni PTZ, yeni PTZ mekanizması, 20x optik yakınlaştırma ve hibrit görüntü sabitleme dahil olmak üzere yüksek hassasiyetli video prodüksiyonuna olanak tanıyan çeşitli özelliklerle donatılmıştır.

2. Çeşitli çekim yöntemleri ve fonksiyonları ile yeni nesil video prodüksiyonu gerçekleştirin.

AW-UE160, yayın endüstrisi için bir IP iletim standardı olan SMPTE ST2110 3’ü ve 5G mobil yönlendirici (USB tethering üzerinden) ile kablosuz iletimi destekleyen ilk PTZ kamera2’dir. Dönüş girişi5’i ve sistem kameralarıyla kombine çalışma için gerekli olan sarı renkte de aydınlatılabilen bir arka uyarı sinyali lambasını destekler. Buna ek olarak, tek bir kamera ile birden fazla açılı video çıkışı ve SDI/HDMI’dan 2x yüksek hızlı çıkış (HD) yapabilen kırpma yakınlaştırma işlevi ile donatılmıştır.

3. Kullanım kolaylığı ve çok yönlülük, sahada çekim yapmanın stresini azaltır.

Çeşitli arabirimler ve protokoller için destek (SMPTE ST2110, Yüksek Bve genişlik NDI 6, NDI®®| HX6, SRT, FreeD, RTMP/RTMPS, vb.)  kamerayı mevcut sistemlere sokma yükünü azaltır. E ven çıkış aynı anda birden fazla terminalden gerçekleştiriliyorsa, video çıkışında herhangi bir kısıtlama yoktur, bu nedenle 4K’da simulcast işlemi mümkündür.  Sahne dosyaları, renk matrisi kontrolü, Panasonic’in ücretsiz indirilebilen yazılım seçenekleri ve birden fazla kameranın toplu yönetimi için Uzaktan İşletim Paneli (ROP) desteği, sistem kameralarıyla karma çalışmayı daha da kolaylaştırır. Ek olarak, dalga formu görüntüleme işlevi ve yatay seviye göstergesi görüntüleme işlevi, görüntüyü ayarlama ve ayarlama yükünü azaltır.

Panasonic AW-UE160W/K PTZ fotoğraf makinesi hakkında daha fazla bilgi için…