Sosyal Medya

Otomobil

YENİ PEUGEOT 308, 2022 Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobili Seçildi!

YENİ PEUGEOT 308, 2022 KADINLAR DÜNYASINDA YILIN OTOMOBİLİ ÖDÜLÜ’NÜ (WWCOTY) KAZANDI!

Yeni PEUGEOT 308, Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelen 8 Mart tarihinde açıklanan sonuçlara göre Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobili Ödülü’nün (WWCOTY) kazananı oldu. Yine aynı yarışmada “Yılın En İyi Şehirli Otomobili” seçilen yeni 308, üst üste iki prestijli ödülün de sahibi oldu. Dünyanın 5 kıtasındaki 40 ülkeyi temsil eden ve sadece kadınlardan oluşan Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobili (WWCOTY) jürisinin 56 üyesinin oylarıyla 65 yeni modeli geride bırakan yeni PEUGEOT 308, sunduğu rakipsiz özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

PEUGEOT’nun sınıfında referans noktası olan modeli yeni 308, Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelen 8 Mart tarihinde açıklanan sonuçlara göre Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobili Ödülü’nü (WWCOTY) kazanarak başarısını devam ettiriyor.  Aynı jüri tarafından ilk turda “Yılın En İyi Şehirli Otomobili” seçilen yeni 308, üst üste iki prestijli ödülün de sahibi olarak başarılması güç bir zafer elde etti. Dünyanın 5 kıtasındaki 40 ülkeyi temsil eden ve sadece kadınlardan oluşan Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobili (WWCOTY) jürisinin 56 üyesinin oylarıyla 65 yeni modeli geride bırakan yeni 308, sunduğu rakipsiz özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Verilen ödül, yeni PEUGEOT 308’in hem hatchback hem de station wagon karoserini kapsamasıyla da ayrı bir öneme sahip.

Jüri üyeleri PEUGEOT 308’i,

“Tüm ayrıntılarıyla iyi tasarlanmış bir model ve çok çarpıcı özelliklerle ailelerin dikkatini çekmeyi başardı. Aynı zamanda; benzinli, dizel, şarj edilebilir hibrit ve yakında çıkacak elektrikli versiyonu sayesinde farklı güç-aktarma sistemleri sunmasıyla önemli bir avantaja sahip. Bunun yanında sadece üst gelir grubuna hitap eden pahalı bir model değil, çoğu ailenin ulaşabileceği bir otomobil” olarak tanımladı. PEUGEOT CEO’su Linda Jackson ise açıklamasında, “Yeni 308’e verilen WWCOTY ödülü gurur verici ve bu başarı için PEUGEOT ekiplerini tebrik ediyorum. Yeni 308, sahip olduğu niteliklerle aynı zamanda Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobili jürisi tarafından temsil edilen ülkelerdeki milyonlarca potansiyel kullanıcıyı büyük oranda kapsadığı için bu ödülü kazandı. Tüketiciler, ihtiyaçları, alışkanlıkları veya arzuladıkları ne olursa olsun, çekici, verimli, işlevsel ve erişilebilir 308 ürün gamında doğru aracı bulabilirler” dedi.

PEUGEOT’nun WWCOTY’de ilk büyük zaferi yeni 308 ile geldi

Yeni PEUGEOT 308, ödülün verildiği 2009 yılından bu yana Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobili Ödülü’nü kazanan ilk PEUGEOT modeli oldu. PEUGEOT, 2017 yılında SUV kategorisinde PEUGEOT SUV 3008 ve 2021 yılında Şehirli Araç ve Şehirli SUV kategorilerinde PEUGEOT 208 ve SUV 2008 ile olmak üzere WWCOTY’de birkaç kez ödül alma başarısını gösterdi, ancak Fransız marka ilk kez büyük ödüle yeni 308 ile layık görüldü.

İlk kez verildiği 2009 yılından bu yana, WWCOTY dünyada sadece kadın otomotiv gazetecileri tarafından değerlendirilen tek otomotiv ödülü olma özelliğine sahip. Oylama kriterleri, herhangi bir sürücüye otomobil seçiminde rehberlik eden kriterlerle aynı. Oylamada güvenlik, kalite, satın alma fiyatı, tasarım, sürüş keyfi, ekolojik ayak izi gibi birçok husus dikkate alınıyor. Oylamada; Yeni Zelanda, İspanya, Avusturya, Dubai, Brezilya, Japonya, İtalya, Finlandiya, ABD, Almanya, Portekiz, Arjantin, Meksika, Güney Afrika, Kanada, Vietnam, İrlanda, Estonya, İsrail, Şili, İngiltere, Yunanistan, Kolombiya, Avustralya, Hollanda, Hindistan, Danimarka, Kosta Rika, Rusya, Porto Riko, Çek Cumhuriyeti, Ekvador, Fransa, Peru ve Çin gibi ülkeler temsil ediliyor.

Sınıfının referans noktası

Markanın yeni logosunu taşıyan ilk PEUGEOT olan yeni 308, tasarımı, teknolojisi ve verimli motor çeşitliliği ile dikkat çekiyor. Otomobil severlere; benzinli, dizel, şarj edilebilir hibrit ve çok yakında tamamen elektrikli olmak üzere her biri verimli farklı güç-aktarma sistemi arasında seçim yapma özgürlüğü sunan yeni 308; Mükemmellik, çekicilik ve duyguları harekete geçirme olmak üzere PEUGEOT değerlerini gururla temsil ediyor. 2021’in sonundaki tanıtımından bu yana Avrupa’da %23’ü şarj edilebilir hibrit olmak üzere 65.000’in üzerinde siparişle yeni 308, şimdiden en çok satanlar listesinin zirvesinde yer alıyor.

Yeni PEUGEOT 308’in optimize edilen mimarisi hem hatchback hem de station wagon versiyonlarında iç mekânın yaşanabilirliğine katkıda bulunuyor. Yeni 308, en güncel sürüş destek sistemleriyle donatılırken, PEUGEOT i-Cockpit® (kompakt direksiyon, göz hizasında dijital ekran, yapılandırabilir tuşlara sahip merkezi dokunmatik ekran) akıllı telefon bağlantıları ve sezgisel bilgi-eğlence sistemini içeriyor.

Yeni 308, benzinli ve dizel motor seçeneklerine ek olarak 180 HP ve 225 HP gücündeki şarj edilebilir hibrit motorlarla satışa sunulacak. Hatchback ve station wagon gövde tiplerinin tam elektrikli versiyonları ise 2023 yılında ürün gamını tamamlayacak.