Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Yeni Spotify Abonelik Ücretleri Belli Oldu!

Spotify 551 milyon aktif kullanıcıya ulaşan Çevrimiçi müzik platformu spotify fiyatlarına dünya genelinde zam geldi.Türkiye'de bu zamdan nasibini aldı. Türkiye'de 24 Temmuz itibariyle geçerli olan yeni abonelik ücretleri 40 TL'den başlıyor. İşte detaylar...

Yeni Spotify Abonelik Ücretleri Belli Oldu!

Spotify 551 milyon aktif kullanıcıya ulaşan Çevrimiçi müzik platformu spotify fiyatlarına dünya genelinde zam geldi.Türkiye’de bu zamdan nasibini aldı. Türkiye’de 24 Temmuz itibariyle geçerli olan yeni abonelik ücretleri 40 TL’den başlıyor. İşte detaylar…

ABD kullanıcılarına da 1 Dolar Zam geldi!

Spotify abonelik fiyatlarını yükseltti ve Ödeme yapan abone sayısını geçen yıla göre yüzde 17 artıran şirketin, 2. çeyrek sonunda gelirlerini yüzde 11 artırarak 3,5 milyar dolara yükseltti.

ABD’de, bireysel bir prim planı aylık 9,99 dolar yerine artık 10,99 dolar. Ülkemizde ise 24 Temmuz itibarıyla yapılan zamla Spotify fiyatı artık 40 TL’den başlıyor.

Çevrimiçi müzik pazarının lideri Spotify, ikinci çeyrekte gelirlerini yüzde 11 artış ile 3,5 milyar dolara yükseltti. Şirketin 2. çeyrekte reklam gelirlerinde artış ise yüzde 12 oldu. Spotify 2. çeyrekte ayrıca 274 milyon dolar işletme zararı açıkladı.

Rakamlarla Spotify!

  • Ödeme yapan kullanıcı sayısı dünya genelinde 220 milyon kişi iken, dünya genelinde aktif kullanıcı sayısı 551 Milyon. Yani 331 milyon kullanıcının hizmeti her ay ücretsiz, reklam destekli kullanmayı tercih ediyor.
  • Genel olarak geçen yılın aynı dönemine kıyasla premium abone sayısında yüzde 27, aktif kullanıcı sayısında da yüzde 17 artış oldu.
  • Spotify kullanıcılarının yüzde 39.9’u Premium aboneleri…

Bireysel paket fiyatı 9,9 dolardan 10,99 dolara çıktı

  • ABD’de, bireysel bir prim planı artık aylık 9,99 dolar yerine 10,99 dolar.
  • Benzer şekilde ikili plan 12,99 dolar yerine 14,99 dolar ve aile planı 15,99 dolar yerine 16,99 dolar oldu.
  • Şirket ayrıca bu fiyat artışlarını Avrupa Birliği’nin çoğu, Birleşik Krallık ve Güney ve Orta Amerika, Asya ve Okyanusya’daki diğer bazı ülkeler de dahil olmak üzere diğer pazarlara yansıtıyor.

Özetle, Amerika’nın ardından Türkiye dahil olmak üzere tüm ülkelerde Spotify Premium üyelik fiyatı arttı. Türkiye’de ise 24 Temmuz itibarıyla yapılan zamla Spotify fiyatı 40 TL’den başlıyor.