Sosyal Medya

Donanım

Yenilenmiş akıllı telefonlara talep arttı

Türkiye’de yenilenmiş akıllı telefon pazarının başrol oyuncularından GoPlus & Arena Genel Müdür Yardımcısı Tolga İldaşer, “Tüketiciler artık telefonlarının ekonomik değer kazandığını fark edip, çekmecede saklamak yerine satmaya ve bu şekilde yenilenmiş telefonları satın almaya yöneliyorlar."

Yenilenmiş akıllı telefonlara talep arttı

 

‘‘Yenilenmiş telefonlar hem bütçeye hem gezegene dost’’

Sıfır telefonlardaki fiyat artışları, tüketicileri daha sürdürülebilir ve bütçe dostu alternatiflere yöneltiyor. 2023 yılının ilk çeyreğinde küresel sıfır cep telefonu satışlarında bir önceki yıla göre yüzde 12’lik bir düşüş yaşanırken, yenilenmiş cep telefonu pazarı ise yüzde 15’lik bir büyüme gösterdi.  GoPlus & Arena Genel Müdür Yardımcısı Tolga İldaşer, 2-3 yıl içinde Türkiye’deki akıllı telefonların yüzde 30’unun yeniden ekonomiye döneceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Pandeminin etkisi, küresel çip sıkıntısı, yüksek vergi oranları ve dövizdeki artış nedeniyle artan cep telefonu fiyatları yenilenmiş telefon pazarına olan talebi yükseltti. 2022 yılında dünya çapında 251 milyon adet yenilenmiş akıllı cep telefonu satılırken, bu rakamın 2027 yılında 460 milyonu bulması öngörülüyor. Geçen yıl Türkiye’de 5 milyon adet ikinci el telefon satılırken bu yılki ikinci elde satış adedinin 6 milyonu aşması bekleniyor.

“Türkiye’de yenilenmiş telefon alma oranı henüz yüzde 1’ler seviyesinde”

Türkiye’de yenilenmiş akıllı telefon pazarının başrol oyuncularından GoPlus & Arena Genel Müdür Yardımcısı Tolga İldaşer,

Tüketiciler artık telefonlarının ekonomik değer kazandığını fark edip, çekmecede saklamak yerine satmaya ve bu şekilde yenilenmiş telefonları satın almaya yöneliyorlar. Yapılan son araştırmaya göre, bu yıl yenilenmiş telefon alanların sayısı geçen senenin iki katına ulaşmış durumda. Bu pazarda en hızlı büyüyen ülkeler ise Çin, Hindistan, Güneydoğu Asya, Afrika ve Latin Amerika’dan oluşuyor. Türkiye’de ise yenilenmiş telefon alma oranı henüz yüzde 1’ler seviyesinde olsa da regülasyonlarla birlikte ülkemizde de büyüme sürüyor. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde Türkiye’deki akıllı telefonların yüzde 30’unun yeniden ekonomiye döneceğini tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Kullanıcılarımız hem cüzdanı, hem de gezegenini korumuş oluyor”

GoPlus olarak daha fazla kişinin teknolojiye erişmesini sağlamak istediklerini söyleyen İldaşer,

“Biz GoPlus olarak, sürdürülebilir bir tüketim modelini teşvik etmek için yola çıktık. Garantili yenilenmiş telefonlarımız ile kullanıcılara daha uygun fiyatlarla kaliteli teknoloji erişimi sunmayı hedefliyoruz. Bu süreçte, tüketicilere uygun koşullarla telefon sunmanın yanında, elektronik cihazların ömrünü uzatarak karbon ayak izini azaltırken, ülkemizin ithalat oranını düşürerek ekonomiye katkı sağlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kullanıcılarımız, bir GoPlus yenilenmiş telefonu satın aldığında hem cüzdanını hem de gezegenini korumuş oluyor” ifadelerini kullandı.

  • https://goplus.com.tr/
  • https://www.arena.com.tr/