Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

YepYeni Web Tarayıcı Vivaldi Hazır!

Hemen hemen herşeyin kişiselleştirilebileceği yepyeni web tarayıcı Vivaldi indirilmeye hazır. 

Ocak 2015 yılında ilk olarak adı Opera Software eski CEO’su Jon Von Tetzchner tarafından duyurulan ve yine aynı yılın sonlarında test sürümü yayınlanan Vivaldi artık hazır.

Kararlı ilk Final sürümü Vivaldi Final 1.0 kullanıcıların beğenisi için  indirilmeye sunuldu.

Bizim için belki de en önemli özelliklerden birisi ise fark edileceği gibi Türkçe dil seçeneğinin bulunması ve hemen hemen bir çok özelliğini kişiselleştirme imkanı sunması geliyor.

qc_animation

Vivaldi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Şimdi isterseniz tarayıcının temel özelliklerine şöyle bir göz atalım…

Hızlı Komutlar

hk_bqniq8

Bu özellik diğer tarayıcılarda olmayan ve tamamen komut satırı ile tarayıcıyı yönetmenize yarayacak yeni nesil bir özellik. Hızlı Komutlar sayesinde açık sekmelere, tarayıcının tüm ayarlarına, yer imlerine, geçmişte ziyaret ettiğiniz sayfalara ve ilerleyen dönemlerde ise kişilerinize, notlarınıza ve hatta belki e-postalarınıza bile kolayca erişebileceksiniz. Yapmanız gereken tek şey F2 tuşuna basmak ve yazmaya başlamak.

Yer İmleri

yi_suedn2

Yer imleri Vivaldi’de oldukça önemli bir yer teşkil ediyor. Vivaldi, eski Opera kullanıcılarının aşina olduğu geleneksel ağaç yapısında bir yer imleri yöneticisini ve bunun panelini kullanıcılarına sunmaktadır.

Bu sayede istediğiniz kadar özelleştirme yapabilir, kolayca yer imlerinize erişebilirsiniz. Ayrıca Firefox’ta ve eski Opera’da bulunan yer imlerinizi .html biçiminde bir dosyadan kolayca Vivaldi’ye aktarabilirsiniz.

Notlar

notes_xmm9os

Notlar eski Opera kullanıcılarının vazgeçemediği en önemli ve en pratik özelliklerinden bir tanesidir. Gezinirken web sayfalarındaki bilgileri kolayca notlara ekleyebilir ve daha sonra kolayca kullanabilirsiniz. Notlarınıza tarayıcınız yan panelini kullanarak (CTRL+H) bakabilirsiniz. Bu panelde yeni not ekleyebilir ve bunları gruplandırabilirsiniz. Notlar ayrıca web sayfası bağlantısını ve ekran görüntülerini de kaydedecek şekilde yapılandırıldı. Yani herhangi bir not üzerinden web sayfasını da açabilirsiniz veya o anki ekran görüntüsüne daha sonra tekrar bakabilirsiniz.

Hızlı Erişim

he_pugmd6

Özelleştirme

ozel_pjv2gn

Vivaldi’nin en önemli özelliklerinden birisi hiç şüphesiz tam anlamıyla kullanıcı odaklı olması olacak. Bu anlamda özelleştirme en önem verilen konuların başında olacak. Şu an için bu anlamda sekmelerin pozisyonları ayarlama, yan panelin konumunu değiştirme, klavye kısayollarını özelleştirebilme, farklı sayfa şablonları kullanabilme, vb. bir takım özellikler içermektedir. Fakat bunlar henüz başlangıç ve gelecekte şüphesiz tarayıcının tamamına hükmedebileceğiniz tamamen kullanıcıya odaklı yepyeni bir tarayıcıya sahip olacaksınız.

Screen Shot 2016-04-07 at 09.36.14

Desteklenen İşletim Sistemleri

Screen Shot 2016-04-07 at 09.38.09

 

 

Vivaldi Türkiye