Sosyal Medya

Fintech

Yetenek platformu Remotify’a 750 bin dolar değerleme üzerinden yatırım

Freelance yazılımcılar ile proje sahiplerinin güvenilir bir ortamda eşleştiren yetenek platformu olan Remotify, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 750 bin dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Hedef 2027’de dünya iş gücünün %50’sini oluşturacak freelance çalışmayı daha yönetilebilir iş modeline dönüştürmek

Yetenek platformu Remotify’a 750 bin dolar değerleme üzerinden yatırım…

Freelance yazılımcılar ile proje sahiplerinin güvenilir bir ortamda eşleştiren yetenek platformu olan Remotify, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 750 bin dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Remotify, proje sahiplerinin doğru yazılımcılara ulaşmasını sağlarken, kontrat, fatura gibi yönetim hizmetleri ile eşleştirme ve freelance yönetim platformu olarak pazarın iki tarafına da hizmet veriyor.  Yazılımcı havuzunda ortalama 6,5 yıl deneyime sahip yazılımcılar bulunan Remotify, 500’den fazla geliştiriciye sahip.

Remotify Kurucu ortağı Hasan Can Soygök, şirketler için en önemli paydaşlardan biri olan yazılımcı alanında destek olmak üzere yola çıktıklarının altını çizerek,

Proje sahibi de freelancer da olsanız karşılaştığınız işlerin yaklaşık %30’u üretken olmayan, yönetimsel işler olarak tanımlanabilir. Remotify iki tarafında iş sürecinde yaşadığı potansiyel problem oluşturabilecek iş takibi, sözleşme, ödeme ve faturalama gibi konularda standartları belirleyerek freelance çalışmayı herkes için daha kolay hale getiriyor.” dedi.

Remotify’nın şirketlerle onaylanmış yazılım geliştiricileri freelance çalışma modeinde bir araya getiren bir platform olduğunu ekleyen diğer Kurucu Ortak Işıner Köse ise;

“Remotify olarak freelance çalışma modelinin “daha fazla özgürlük, daha fazla sorumluluk” anlamına geldiğinin farkındayız. Sorumluluğun bir kısmını paylaşarak freelance iş modelinin getirdiği özgürlükten daha fazla çalışanın faydalanmasını amaçlıyoruz. Öte yandan gelir modelimizi basitçe toplam işlem bedelinin üzerinden alınan bir komisyon olarak belirledik ve bir yıl içerisinde iki alternatif nakit akış kanalını da gelir modelimize dahil etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 750 bin dolar değerleme üzerinden aldıkları yatırımı da değerlendiren Soygök “Aldığımız yatırım ile hedefimiz 2027 yılında dünya iş gücünün %50’sini oluşturacak freelance çalışmayı hem proje sahipleri hem yetenekler için daha güvenilir ve yönetilebilir iş modeline dönüştürmek. Geliştirdiğimiz eşleştirme algoritmasını sadece teknik eşleştirme üzerine değil yeteneklerin iş tatminini, kişisel gelişimi ve uzun vadeli sürdürülebilir ilişkiler kurma hedeflerini kapsayacak şekilde güncelliyoruz. Kısa vadede ülkenin en iyi yazılımcılarını ekosistemimize dahil edip yurtdışı projelerde karşılaşabilecekleri problemleri ortadan kaldırmayı planlıyoruz. Avrupa ve Amerika pazarlarında start-uplara ve kurumsal firmalara hizmetlerimizi sunmak istiyoruz. ” dedi.