Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

YGA Zirve 2020 İstanbul ve Londra’yı Buluşturdu

YGA Zirvesi 2020 İstanbul ve Londra’yı Buluşturdu. 2000 yılından beri gerçekleştirilen zirve bu yıl ilk defa online olarak gerçekleştirildi.

YGA Zirve 2020 İstanbul ve Londra’yı Buluşturdu

Çift kanatlı girişimcilik ekosistemi YGA’nın lise ve üniversiteli girişimci adaylarını buluşturduğu YGA Zirvesi dünya çapında isimlerin katılımıyla başladı. Bu yıl 20. kez düzenlenen ve online olarak gerçekleşen zirvede konuşan YGA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman, “İnsanlığa faydalı bir ilke birlikte imza atmak. Ne mutlu bu çift kanatlı hayalin ortağı olan, sanatçıya, iş ve bilim insanına, girişimciye… İstanbul bu çift kanatlı hayal ortakları sayesinde, vicdanlı teknolojilere liderlik eden ekosistemin merkezi olacak” dedi.

Her sene 50 bin lise ve üniversite öğrencisinin başvurduğu, pozitif teknolojileri dünyanın en dezavantajlı bölgelerine ulaştırmak isteyecek kadar tutkulu girişimcilerle yatırımcıları buluşturan YGA Zirvesi başladı.

Çift kanatlı girişimcilik ekosistemi YGA’nın bu yıl 20.’sini, “Kanatlarını Dünyaya Aç” temasıyla düzenlediği zirve; 12 Aralık Cumartesi günü YGA gönüllülerinin hazırladığı özel bir performans şovuyla açıldı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan YGA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman;

“İnsanlığa faydalı bir ilke birlikte imza atmak. Ne mutlu bu çift kanatlı hayalin ortağı olan, sanatçıya, iş ve bilim insanına, girişimciye…

İstanbul bu çift kanatlı hayal ortakları sayesinde, vicdanlı teknolojilere liderlik eden ekosistemin merkezi olacak” diye konuştu.

Bülent Eczacıbaşı: “Sizler gibi çift kanatlı gençleri, ne ekonomik krizlerin ne salgın hastalıkların hedeflerinize ulaşmaktan alıkoyabileceğine inanıyorum”

Zirvenin ilk günü çift kanatlı girişimciler ve dünya çapında isimlere ev sahipliği yaptı. Etkinliğin sabahki ilk bölümünde YGA’nın en yeni girişimi Up School tanıtıldı. Ardından Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı çift kanatlı gençlerle buluştu ve yaptığı konuşmada;

“YGA gençleri olarak bizleri bekleyen geleceğe yaratıcılık ve cesaretle hazırlandığınızı biliyorum. Sizler gibi çift kanatlı gençleri, ne ekonomik krizlerin ne salgın hastalıkların ne de başka engellerin hedeflerinize ulaşmaktan alıkoyabileceğine inanıyorum. Çünkü aklın ve bilimin pusulasıyla üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir şey yok” dedi.

Etkinliğin ilk bölümünde YGA girişimi WeWALK’un Kurucu Ortağı Kürşat Ceylan’ın sorularını cevaplandıran Seri Girişimci Sina Afra, “İstanbul’dan dünyaya açılan YGA’lıların ülkemizdeki gençlere rol model olması beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

 

Dr. Mehmet Öz: “Çift kanatlı insanlar, dünyayı değiştirmek için kalplerini ve zihinlerini buluşturuyorlar”

Etkinliğin ikinci bölümünün açılışını yapan dünyaca ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, YGA’lı gençlere seslenerek, “Kanatlarımızı dünyaya açmamız gerekiyor. Çift kanatlı insanlar, dünyayı değiştirmek için kalplerini ve zihinlerini buluşturuyorlar” mesajı verdi. Etkinliğin ikinci bölümünde V Vakfı Kurucusu Vuslat Doğan Sabancı, New York Times’ın çok satan yazarlarından ve Women For Women International Kurucusu olan Zainab Salbi’yi; Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen ise Endeavor Kurucusu Linda Rottenberg’i ağırladı.

Etkinliğin ilk günkü konukları arasında Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Esra Eczacıbaşı Coşkun, Imperial College London’dan Prof. Washington Yotto Ochieng, Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan da yer aldı. Etkinliğin ilk günündeki diğer oturumlarında The Earthshot Prize Ödülü Tasarım ve Etki Başkanı Rachel Moriarty ile İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt, The Earthshot Ödülü’nü (Yeşil Nobel) konuştu. Ayrıca YGA Lise ve Üniversite Programları da katılımcılarla paylaşıldı.

Gençler sordu YGA Hayal Ortakları cevapladı

İnteraktif olarak gerçekleştirilen zirvede katılımcı gençler aralarında Sani Şener, Ümit Boyner, Erol Tabanca, Gamze Cizreli, Haydar Yenigün, Derya Matraş, Agah Uğur, Ebru Dorman, Erinç Özada, Ali Karabey ve Yüksel Çomak’ın yer aldığı YGA Hayal Ortakları’na sorular yönelterek onlarla sohbet etti.

13 Aralık Pazar günü de devam edecek olan zirvede FutureBright Gençlik Araştırması sonuçları katılımcılarla paylaşılacak. Zirve aralarında Harvard & MIT’de kürsüsü bulunan tek Türk profesörü Mehmet Toner, basketbol oyuncusu Sinan Güler, Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alp ve melek yatırımcı Melih Ödemiş’in de yer aldığı birbirinden önemli isimleri ağırlayacak.

YGA Zirvesi ile YGA ekosistemine adım atıyorlar!

Her yıl 50 binin üzerinde başvuru alan YGA Programına 5 aşamalı mülakatla 50 kişi seçiliyor. Bu programda seçilen çift kanatlı girişimciler bilim insanı, akademisyen ve üst düzey yöneticilerden oluşan aralarında Prof. Aziz Sancar, Ali Koç, Faruk Eczacıbaşı, Prof. Mehmet Toner, Prof. Kristi Roube, Prof. Doğan Cüceloğlu gibi isimlerin olduğu YGA hayal ortaklarından eğitimler alıyor bununla birlikte YGA’nın sosyal inovasyonlarında gönüllü çalışıyor. Sadece Türkiye’deki öğrenciler değil Harvard MIT, Brown, Berkeley, Imperial College, Turin Politeknik, Münih Teknik üniversiteleri ve yapılan stratejik ortaklık kapsamında bu üniversitelerden gelen öğrenciler de önce YGA Zirvesi’ni izledikten sonra YGA projelerinde görev alıyor böylelikle YGA ekosistemine adım atıyor.