Sosyal Medya

Genel

YGS Sınavında Adaylar En Son Saat Kaçta Binaya Alınacak?

YGS Sınavında Adaylar En Son Saat Kaçta Binaya Alınacak? YGS 2017 Sınavında Adaylar sınava girecekleri yerde 1 saat önce olmaları gerekiyor!

YGS Sınavında Adaylar En Son Saat Kaçta Binaya Alınacak?

12 Mart 2017 tarihinde saat 10.00’da uygulanacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmış durumda. Ancak Bu sene dikkat etmek gereken önemli bir durumda sınava alınacak adayların binaya en son girebilecekleri saat ile ilgili.

YGS Sınavında Adaylar En Son Saat Kaçta Binaya Alınacak?

Adaylar YGS sınavının olduğu binaya en son saat 09:45’de girebilecek. Sınav başlangıç saatine 15 Dk. Adaylar içeri alınmayacak.

YGS 2017 Sınavında Yanınızda Getirmemeniz Gerekenler?

Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemli.

YGS Sınavında Adaylar En Son Saat Kaçta Binaya Alınacak?

YGS Sınavında Adaylar 09:45’ten Sonra Binaya Alınmayacak!

YGS sınavında bu sene yapılan bir değişiklik ile adaylar sınav başlangıç saatinden 15 Dakika öncesine kadar binaya giriş yapabilecekler.

Sınav Saatine 15 Dakika kala giriş yapamacak adayların bu konuda dikkatli olmaları istenmekte.

ÖSYM Duyuru Sayfasından Yayımlanan Bilgiye Göre Adaylar Sınava Girecekleri Binaya en geç 1 Saat Önce olmaları istenmektedir.

ÖSYM’nin Konu ile duyurusu şöyle;

ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi

DUYURU
(02 Mart 2017)

2017 YGS: Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi

12 Mart 2017 tarihinde saat 10.00’da uygulanacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden edineceklerdir.

Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

DİKKAT!  Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

 

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI